UKRÁN ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL RENDELKEZŐ SZEMÉLYEK MUNKAVÁLLALÁSÁNAK/FOGLALKOZTATÁSÁNAK TÁMOGATÁSA

  • Kezdőlap
  • Tudnivalók
  • UKRÁN ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL RENDELKEZŐ SZEMÉLYEK MUNKAVÁLLALÁSÁNAK/FOGLALKOZTATÁSÁNAK TÁMOGATÁSA
NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

Tisztelt Munkáltató!

Tájékoztatásul jelezzük, hogy az ezen az oldalon található támogatások iránti kérelmezhetőség utolsó napja 2023. augusztus 31., azt követően kérelmezésre nincsen lehetőség. 
Tájékoztatásul jelezzük, hogy 2023. augusztus 1. napjával hasonló, új támogatási lehetőség nyílt meg, melyről a munka.hu oldalon található MENEDÉKES MUNKAVÁLLALÓK LAKHATÁSI TÁMOGATÁSA oldalon olvashatók részletek. Felhívjuk arra a figyelmet, hogy vagy az egyik, vagy a másik munkaerőpiaci programból kérelmezhető és nyújtható támogatás ugyanazon munkavállaló kapcsán, mindkét munkaerőpiaci programból nem vehető igénybe támogatás párhuzamosan.

A Kormány az Ukrajnában kialakult fegyveres konfliktus elől menekülő, Ukrajna területéről 2022. február 24-én vagy azt követően Magyarország területére érkezett, ukrán állampolgársággal vagy ukrán-magyar kettős állampolgársággal (továbbiakban: ukrán állampolgár) rendelkező személyek Magyarországon történő foglalkoztatásának elősegítése mellett azokat az ukrán állampolgárokat is segíteni kívánja, akik már 2022. február 24. előtt Magyarországon dolgoztak, de családtagjaik a fegyveres konfliktus elől 2022. február 24-én vagy azt követően érkeztek Magyarország területére. Továbbá a  támogatást a gazdasági társaságok mellett egyes költségvetési szervek, mint Fenntartók is igényelhetik, amennyiben a fenntartásukban lévő költségvetési szerv ukrán állampolgárt foglalkoztat. A támogatás a gazdasági társaság munkaadó vagy a költségvetési szervet Fenntartó szerv kérelmére állapítható meg és havonta utólag kerül folyósításra, amelyet a munkavállaló lakhatási és utazási költségeinek biztosítására kötelező fordítani.

A  támogatás iránti kérelmet a  munkavállaló foglalkoztatási helye szerint illetékes kormányhivatalnál kell előterjeszteni. A támogatás a munkavállalóval történő munkaszerződés megkötését követően, a kérelem benyújtását követő időszakra, kizárólag hónapokban állapítható meg a munkavállaló jogviszonya fennállásának idejére, de legfeljebb tizenkét hónapra.

A támogatás további részleteit és az igényléshez szükséges dokumentumokat az egyes támogatások alatt találhatja meg.

A támogatással kapcsolatban gyakran ismételt kérdéseket a mellékelt dokumentumok közt olvashatja.

Amennyiben kérdése merül fel, kérem forduljon foglalkoztatási helye szerint illetékes kormányhivatalhoz, amelyhez segítséget ide kattintva talál.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak

    Image Description

    a

    Ukran_allpolg_mvall_fogl_tam_GYIK_20220701
    Bővebben