Országos integrált állásbörze a Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázóknak, friss és fiatal diplomásoknak!

A számok bűvöletében és kétségbeesett hangú, vészkongató médiahírek között éljük mindennapjainkat, melyek egy része igaz - ezt a KarrierExpo szervezői is megerősítik.

 

Válság van. Ma nem könnyű állást találni.

 

A 2009. februári statisztikák szerint egyre több pályakezdő fiatal kutat munkahely után: majdnem 45.000 fiatal regisztrált álláskeresőt tartanak nyilván.

A munkaerőpiaci valóságot tükrözi az a tény is, hogy a felsőoktatási intézmények állásbörzéin kevesebb a kiállító, mint tavaly ilyenkor.

   

A tavaszi KarrierExpo-n közel száz munkáltató kínál legalább 700-1000 állást és szakmai gyakorlatot, valamint képzési és szakmai programokat2009. április 1-2-án a diplomázóknak, friss és fiatal diplomásoknak.

A tavalyi év hasonló tavaszi rendezvényéhez képest 25%-kal kevesebb munkaadó keres most munkatársat, és a meghirdetett állások száma is a felére csökkent, jórészt a személyzeti tanácsadók kínálatának visszaesése miatt.

 

A rendezvényre 10,000-nél több álláskeresőt várunk minimum 40 hazai és külföldi felsőoktatási intézményből.

 

Az élelmiszeripari, informatikai, kereskedelmi, pénzügyi, tanácsadó, telekommunikációs és termelő cégek mellett a szolgáltató központok, az FMCG vállalatok, a kormányzati és oktatási szféra is megjelennek. A konkrét álláshirdetők mellett természetesen a személyzeti tanácsadó cégek is elhozzák ajánlataikat.

A legtöbb munkaadó pénzügyi, számviteli, informatikai és értékesítési területre keres jelölteket, de több tucat vezetőutánpótlási/gyakornoki program, adminisztrációs, kontrolling, marketing és HR pozíció is várja a pályázókat. A logisztikai, a tanácsadói, könyvvizsgálati, a termelési, műszaki és minőségügyi állások szintén szép számmal fordulnak elő.

 

Átlagosan bruttó 238.000 Ft kezdőfizetésre számíthat ma a munkaerőpiacon elhelyezkedő friss diplomás, a munkaadók többsége bruttó 200.000-280,000Ft közötti bért kínál fel a pályakezdő diplomásoknak.

 

A kiállító munkáltatók több mint 75%-a kínál azonnali vagy szeptemberi kezdésű állást, egynegyedük pedig ennél későbbi induló programjaira, pozícióira vár jelentkezőket.

 

A munkaadók közül legalább 50 nemcsak friss diplomást, vagy diplomázót keres, hanem szakmai gyakorlatosok fogadására is nyitott. A „bolognais” hallgatók a Trambulinnál találhatják meg gyakorlatai helyeiket!

 

A KarrierExpo az állások és szakmai gyakorlatok mellett komplex felkészítő hátteret is kínál; a két nap alatt cégprezentációk, céges tesztíratás, próbainterjúk és online tesztek, grafológusok és karriertanácsadás, CV Ambulancia és Europass önéletrajztanácsadás, személyes nyelvi szintfelmérés, numerikus, verbális és logikai tesztek, valamint stílustanácsadás is várják az állásvadászokat, ám akár IQ tesztet is írhatnak a Mensa HungarIQa-nál!

 

Andrási Monika

Igazgató

Karrier Iroda

Budapesti Corvinus Egyetem

 

Helyszín:

Budapesti Corvinus Egyetem Főépülete (Közgáz Campus),

Budapest IX., Fővám tér 8.

 

Nyitva tartás:

10.00-17.00

   

Megközelítés:

a 4-es metro építése miatt kialakított új főbejárat a Fővám téri troli és villamosmegállóktól gyalog érhető el legkönnyebben!

 

 

 

További információk:

www.karrierexpo.uni-corvinus.hu,

karrier@uni-corvinus.hu,

Tel: 1/482-5080

     70/458 0852

    30/279 7432

tel/fax: 1/482-5080