KarrierExpo, Karrier Plaza?

 

Az őszi „KarrierExpo – országos, integrált állásbörze diplomázóknak, friss és fiatal diplomásoknak” rendezvény

2008. november 12-13-án

ismét betölti az egész földszintet a Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri főépületében.

 

Az elmúlt 13 évben a Budapesti Corvinus Egyetem Karrier Irodája már több mint 25 hazai és nemzetközi állásbörzét szervezett, folyamatosan alkalmazkodva a munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalának igényeihez.

 

Újkeletű bírálat manapság a nagyobb állásbörzékkel szemben, hogy a börze „show-business” lett, a kiállítók egyszerű marketing hókusz-pókuszokkal varázsolják el a tömeget és a tényleges munkalehetőségek hiányoznak. Az kétségtelenül igaz, hogy a mai állásbörzék jóval színesebbek, látványosabbak, mint amilyenek akár 3-5 vagy még inkább 15 éve voltak. Ha az állásbörze „Karrier Plaza”, akkor a „csilli-villi” kirakatok célja a figyelem megragadása, a „portéka eladása”, és valóban nemcsak állást és szakmai gyakorlatot lehet találni, hanem sok-sok kapcsolódó szolgáltatás is kíséri az állásbörzét.

Ám a felszín alatt a valós munkaerőpiac áll!

 

Miért mennek el állásbörzére a látogatók?

Minden harmadik résztvevő csak tájékozódni, kapcsolatot építeni érkezik a KarrierExpo-ra. 35% állást, 29% pedig szakmai gyakorlati helyet keres.

Forrás: Budapesti Corvinus Egyetem Karrier Iroda - Friss diplomások álláskeresési preferenciái (KarrierExpo 2008. április 16-17. felmérés gyorsjelentése alapján)

 

Milyen cégek vesznek részt az állásbörzén?

A 2008. őszi KarrierExpo két napjára közel 100 munkaadó (hazai és nemzetközi, közép- és nagyvállalat, a közszféra és néhány nonprofit szervezet) hozza el állás és szakmai gyakorlatait, képzési és fejlesztési programjait, melyek azonnal, vagy folyamatosan pályázhatók meg, a legkésőbbi 2009. decemberi kezdésig[1].

A pályázatokat, regisztrációt e-mail-en vagy a weben keresztül fogadja a legtöbb cég, személyes vagy hagyományos postai úton csak a munkaadók hatodához lehet jelentkezni. A kiválasztás meghatározó módja az állásinterjú, melyeket legtöbbször különböző tesztek kísérnek, ugyanakkor a munkaadók felénél Assessment Centert (Értékelő Központot) is alkalmaznak.

 

Milyen fiatal diplomásokat szeretnek választani a munkáltatók?

Továbbra is jól kommunikáló csapatjátékosokat keresnek, akik erősek a problémamegoldásban, nyitottak és rugalmasak, illetve analitikus gondolkodásra is képesek. A munkaadók 86%-a várja el az angol nyelvtudást a friss és fiatal diplomásoktól, míg 15 illetve 10 %-uk a német és francia tudást értékeli.

 

Mi számít ma versenyképes javadalmazásnak?

Ezt sokan és sokféleképpen értelmezik, ám ami biztos: a munkaadóknak alig 10%-a kínál bruttó 200,000 Ft alatti fizetést, és a legtöbb munkáltató bruttó 200-260,000 Ft-os fizetést ajánl fel a diplomás pályakezdőknek. Fontos persze szem előtt tartani, hogy nem mindegy, melyik, milyen típusú felsőoktatási intézményben és milyen diplomát szereznek az álláskeresők. Egy biztos: a legjobbaknak a cégek 30%-a 260,000, sőt 300,000 Ft feletti havi fizetést is megad. (Érdekességképpen megjegyezzük, hogy van egy olyan kiállítónk is, aki havi 1 milliós fizetést adna a szerencsés befutónak!)

 

A munkaadók kétharmada cafeteria rendszert alkalmaz, és a fizetés mellett változatos béren kívüli juttatásokkal igyekszik dolgozóit motiválni.

 

Milyen diplomást keres a munkaerőpiac?

A legtöbb munkaadó pénzügyi, értékesítési, informatikai, számviteli és kontrolling területre keres jelölteket, de több tucat adminisztrációs, HR és vezetőutánpótlási/gyakornoki program pozíció is várja a pályázókat. A marketing, a műszaki, a tanácsadói, a termelési és minőségügyi pozíciók szintén gyakoriak, mindegyiket 15-20 munkaadó is hirdeti. Ezek ugyan jobbára hazai állások, ám legalább 30 cég (egy részük közvetítőkön keresztül) külföldi karriert is kínál.

 

A KarrierExpon legalább 3-4,000 diplomásnak való állásajánlatot hoznak ki a standokra a kiállítók és ennek több mint harmadát maguk a munkaadók, míg a többit személyzeti tanácsadók hirdetik meg!

 

Jó hír a Bachelor jelölteknek, a kötelező szakmai gyakorlat előtt állóknak, hogy az állásajánlatok imponáló sokszínűsége mellett a munkaadók több mint 80%-a szakmai gyakorlatot (is) kínál.

 

A KarrierExpo, több mint állásbörze! A 2008. november 12-13-i rendezvény mindkét napján változatos szakmai kísérőprogramokkal támogatjuk a sikeres állásvadászatot. Az immár hagyományos CV Ambulanciánk, cégprezentációk, céges „beugró” és felvételi tesztíratások, grafológiai gyorselemzések, (próba)interjúk és pszichológiai tesztek mellett lesz karriertanácsadás, önismereti, logikai, verbális, numerikus, kreativitás és érzelmi intelligencia továbbá nyelvi tesztek íratása, valamint még egy újdonság is: személyes nyelvi szintfelmérés és tanácsadás 7 nyelven!

 

 

Andrási Monika

igazgató

Karrier Iroda

Budapesti Corvinus Egyetem

 

Budapest, 2008. november 7.

 


[1] A soron következő információk az előzetes munkaadói felmérésünkből származnak, mely a KarrierExpon megjelenő munkáltatók több mint 70%-ának válaszait tartalmazza.