Közel 68 ezer álláshelyet kínált az ÁFSZ az álláskeresőknek októberben  2007. októberben a munkáltatók 36 750 új álláshelyre jelentettek be munkaerőigényt, ennek egyötödét a közép-magyarországi munkaadók kínálták, emellett jelentős a délalföldi (18%) és az észak-magyarországi (17%) régióban a hónap folyamán igényelt létszám.

Az előző hónap zárónapján még betöltetlen álláshelyek számával együtt az Állami Foglalkoztatási Szolgálat kirendeltségein a munkaközvetítéshez összesen 67,8 ezer álláshely állt rendelkezésre, ebből a zárónapig 29 ezer maradt betöltetlen. A zárónapi munkalehetőségek csaknem kilenctizede fizikai, és egytizede szellemi munkaerőre vonatkozott.

 

További információkért kattintson az alábbi linkre:

Részletek

 

 

A „Nem mondunk le senkiről - Esély a leghátrányosabb helyzetű térségekben élőknek” című zászlóshajó projekt szakmai tartalmának meghatározása

 

Az ÚMFT operatív programjainak és akcióterveinek kidolgozása során az NFÜ és a szaktárcák megtervezték a komplex térségfejlesztés kereteit. A „Nem mondunk le senkiről – Esély a leghátrányosabb helyzetű térségekben élőknek” című zászlóshajó projekt központi elemei a szociális és foglalkoztatási célok. A program az ország leghátrányosabb helyzetű kistérségeiben élő mintegy egymillió ember életkörülményeinek javítását és munkalehetőséghez jutását támogatja.

A program kedvezményezettjei a helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, gazdasági társaságok, civil szervezetek, egyházak, valamint ezek konzorciumai.

 

További információkért kattintson az alábbi linkre:

Részletek