50,5 ezer álláshelyet kínált az ÁFSZ az álláskeresőknek novemberben

 

2007. novemberben az ilyenkor szokásos trendnek megfelelő irányú, de attól eltérő mértékű csökkenés következett be a munkáltatók által bejelentett munkaerőigények számában. Ebben a hónapban a munkáltatók 21 302 új álláshelyre jelentettek be munkaerőigényt, ennek egynegyedét a közép-magyarországi munkaadók kínálták, emellett jelentős a Dél-alföldi és az Észak-magyarországi régióban a hónap folyamán igényelt létszám.

Az előző hónap zárónapján még betöltetlen álláshelyek számával együtt az Állami Foglalkoztatási Szolgálat kirendeltségein a munkaközvetítéshez összesen 50,5 ezer álláshely állt rendelkezésre, ebből a zárónapig 20,7 ezer maradt betöltetlen. A munkaadók által a tárgyhónap folyamán bejelentett álláshelyek közül 16 871-hez nem igényeltek támogatást. A támogatást nem igénylő álláshelyek száma 35,4%-kal kevesebb az előző havi hasonló adatnál, és 29,4%-kal maradt el a tavaly novemberi szinttől.

 

További információkért kattintson az alábbi linkre:

Részletek

 

 

Egyre népszerűbb az Állami Foglalkoztatási Szolgálat interaktív pálya-tanácsadási weboldala

 

Eddig csaknem félmillióan látogatták meg az Állami Foglalkozatási Szolgálat ePálya honlapját. A www.epalya.hu oldalon közel kétszázötven pályaválasztással, pályaorientációval kapcsolatos honlap, mintegy másfélezer középfokú és százkilencven felsőfokú oktatási intézmény adatai érhetők el, a pályaismeret bővítését pedig több, mint háromszáz pályainformációs mappa és félszáz pályaismertető film segíti.

A honlap azonban nem pusztán információs hírportál, hanem interaktív weboldal is egyben. Az érdeklődök a tanácsadás menüpont alatt speciális kérdőívek kitöltésével saját képességeik alapján kaphatnak pályajavaslatokat. A társalgó menüpont alatt pedig „chat”-elhetnek is az Állami Foglalkoztatási Szolgálat munkavállalási tanácsadóival.

 

További információkért kattintson az alábbi linkre:

Részletek