69,0 ezer álláshelyet kínált az ÁFSZ az álláskeresőknek októberben

 

Az október hónap folyamán bejelentett új álláshelyek száma 38,7 ezer darab volt, számuk szeptemberhez képest kisebb mértékben, 1,6 ezerrel (4%-kal) mérséklődött. Tavaly októberhez képest azonban növekedést figyelhetünk meg a bejelentett állások számában. Idén ugyanis mintegy 2 ezerrel több állást jelentettek be a munkáltatók, ami 5,3%-os emelkedésnek felel meg.

A munkaadók a tárgyhónap folyamán a bejelentett álláshelyek közül összesen 24 255-höz nem igényeltek támogatást, ez az összes bejelentés 62,7%-a. A nem támogatott, új álláshelyek száma a megelőző hónaphoz képest 5,4%-os csökkenést mutat, míg a támogatott állásokra vonatkozó munkaerő-igények száma stagnált. Az előző hónap végéig be nem töltött és a tárgyhónapban bejelentett új álláshelyek (a támogatott álláshelyekkel együtt) összesen 69,0 ezret tettek ki, ez csaknem 2 ezerrel több közvetíthető állást jelentett októberben, mint a megelőző hónapban. Ebből a tárgyhó végéig 25,5 ezer állás maradt betöltetlen.

 

További részletes információk

 

 

Általunk lesz jobb!

Ma kezdődik az Európai Ifjúsági Hét - 2008

 

Önállósodás, biztos háttér a családalapításhoz, továbbtanulás, munkavállalás tanulás mellett, használható nyelvtudás megszerzése. Egyebek között ezeket a problémákat vetették fel a fiatalok az idei Európai Ifjúsági Hét rendezvénysorozat felvezetéseként zajlott fókuszcsoportos beszélgetéseken. A 2008. november 3–9 között megvalósuló Európai Ifjúsági Hét fő célja a fiatalok társadalmi részvételének ösztönzése, saját jövőjükkel kapcsolatos elképzeléseik tolmácsolása a magyar és európai döntéshozók felé.

 

További részletes információk