A munkaerő-piaci szolgáltatások fejlesztése, kiszélesítése, minőségének javítása, és hatékonyabbá tétele érdekében, az európai trendeknek megfelelően, a következő években az Állami Foglalkoztatási Szolgálat bizonyos munkaerő-piaci szolgáltatások kiszervezését tervezi.

A munkaerő-piaci szolgáltatások kiszervezését csak egy jól működő minőségbiztosítási rendszer kiépítésével, azaz a szolgáltatások tartalmának és színvonalának garanciájával lehet megvalósítani.

Az EU tagállamai közül többeknél a kiszervezett munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása akkreditációhoz kötött. E rendszerek tapasztalatainak, adaptációs lehetőségeinek megismerése a jövőbeni magyar fejlesztőmunka fontos fázisa.

Ennek keretében a Foglalkoztatási és Szociális Hivatalban került megrendezésre 2007. november 26-án az a workshop, amelyen az Angliában tizennégy éves gyakorlati tapasztalattal rendelkező Winchester Consulting Ltd két vezetője, Christopher Jarman és Richard Smith igazgatók tartottak előadást az angol Matrix Standard elnevezésű információs, munka- és karrier-tanácsadási akkreditációs rendszerről, és annak magyarországi adaptációs lehetőségeiről, továbbá a kiszervezett munkaerő-piaci szolgáltatások angliai megvalósításának kérdéseiről.

 

(Tudósítónktól)