Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztésére irányuló kiemelt programok végrehajtásának elősegítése érdekében Pirisi Károly a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főigazgatója operatív ügyek vonatkozásában Tanácsadó Testületet, stratégiai kérdések megtárgyalására pedig Kreatív Tervezési Munkacsoportot hozott létre. A két testület együttes alakuló ülésére 2007. november 15-én került sor a Foglalkoztatási és Szociális Hivatalban.

Az ülésen Pirisi Károly bemutatta az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztésének fő irányvonalait, a megvalósítás szervezeti struktúráját, elhelyezve abban a fenti két grémiumot, különböző feladatkörük szerint.

Ezt követően Komáromi Róbert fejlesztési igazgató beszélt az ÁFSZ-t érintő programok tervezésének előrehaladásáról és a tervezést követő konkrét feladatokról.

A Tanácsadó Testület következő ülésén a kiemelt programok szakmai tartalmának megvitatására kerül sor.

A Kreatív Tervezési Munkacsoport munkáját az eddigi szakmai és koncepcionális előkészítő anyagok összegyűjtésével és áttekintésével kezdi meg, amelyben fontos szerepet vállalt a Szociális és Munkaügyi Minisztérium részéről Garzó Lilla.

 

 

(Tudósítónktól)