Kiadványunk célja

 

Segítség nyújtása azoknak a vállalatoknak, amelyek fokozott felelősséget éreznek a munkavállalóik szellemi és testi egészségének megőrzése és azon társadalmi közeg iránt is, amelyben működnek. Ezért – többek között - munkahelyi drog- és alkohol-megelőző programokat kívánnak indítani.

Ennek során hidat képeznek a munkahely, a család és a társadalom között, ráirányítva a figyelmet a dolgozók egészségét, biztonságát, munkateljesítményét közvetlenül vagy közvetve befolyásoló munkahelyi vagy családi problémákra is.

 

A vállalatok fokozottabb részvételét az ilyen programokban az alábbiak indokolják:

  • A megelőzés egyik leghatékonyabb és leghatásosabb színtere, mert itt érhetők el a legjobban az emberek, és rajtuk keresztül családtagjaik, különös tekintettel a fiatalok.
  • Csökkenteni lehet a veszélyeztetett dolgozók számát.
  • Vállalati erőforrásokat vonhatók be a krízis-megelőzésébe, kezelésébe.
  • Elősegítheti a munkaerő hosszútávon fenntartható versenyképességét.

 

Ezzel összhangban felhívjuk a figyelmét a dolgozók számára a fiatalok szerfogyasztási szokásairól és a megelőzés lehetőségeiről a szülőknek szóló felvilágosító anyagunkra. (Az alkoholról és a drogokról – 18 éven felülieknek)

 

Az érdeklődők számára az anyag - nyomdai vagy intranetes terjesztéshez - ingyenesen rendelkezésére áll. Ennek feltétele, hogy az egyes tagvállalatok a kiadvány hátsó borítójának üresen hagyott részén ismertessék annak a programjuknak az üzenetét, amelybe illesztve kívánják dolgozóikhoz eljuttatni a felvilágosító anyagot.