Ősszel folytatódott a három alkomponensben megkezdett képzéssorozat, amelynek révén az első félévben 655 munkatárs gyarapíthatta tudását.

Az ÁFSZ modernizáción belül a szakmai fejlesztésekkel összhangban elsődleges célként fogalmazódott meg az Új Szolgáltatási Modell bevezetésének támogatása. Az elmúlt 3 hónapban lezárult projektek, illetve megkezdődött újabb tevékenységek mind a szolgáltatásorientált szakmai munkához szükséges tudás megszerzését szolgálják.

 

A képzési komponensen belül olyan hosszú távra szóló koncepciót megalapozó projekt zárult le idén nyáron, amely a kompetencia alapú képzési modell ÁFSZ szintű megvalósítását, folytatásként pedig ősztől a gyakorlati munkát segíti. Szeptember elején elindult az ÁFSZ szintű, egyénre szabott nyelvi képzés a kiválasztott 24 kulcsember részére. Ezzel a magyar közigazgatáson belül a jelenleg leghatékonyabb módszerrel képezzük szakembereinket.

 

Az ÁFSZ 160 vezetőjét érintő, a közigazgatásban teljesen újszerű, a képzőcéggel közös fejlesztést is tartalmazó projektben az első félévben 67 fő vett részt, az év hátralevő részében  pedig további 93 főt képzünk. Az első modul gyakorlati megvalósításával párhuzamosan kezdődött meg az ÁFSZ sajátosságait is figyelembe vevő programfejlesztés.

 

Az ÁFSZ szintű képzések között kiemelt figyelmet kell fordítani az egyes munka-, illetőleg feladatkörökhöz kapcsolódó képzésekre. Az ÁFSZ új szolgáltatási modelljében is kulcsfontosságú munkát végeznek a munka- és pályatanácsadók. A posztgraduális képzés szeptembertől folytatódott.

 

Az Új Szolgáltatási Modell bevezetését támogató belső fejlesztésű képzések mellett jelentős mértékben hozzájárulhat a szakmai munka színvonalának emeléséhez a Corvinus Egyetem Üzleti Iskola közgazdasági szak, munkaerő-piaci szakirányú főiskolai képzése. Itt 40 fő kezdte meg tanulmányait ősszel.

 

A 2006-ban tartandó képzéssorozat megfelelő szakmai színvonalú lebonyolítása érdekében szükséges új trénerek képzése, valamint a már tapasztalt tréner kollégák elméleti tudásának bővítése. Szeptemberben megkezdtük az új trénerek kiválasztását, és a már dolgozó kollégák továbbképzésének előkészítését.

 

Az eddig lezajlott projektek eredményei egyértelműen megmutatják, hogy a képzések jelentősen hozzájárultak a munkatársak szakmai felkészültségének növeléséhez, továbbá a vezetők munkájának színvonalas ellátásához. A képzési komponens tevékenysége jelentős mérföldkő az Állami Foglalkoztatási Szolgálat szervezet és személyzet modernizációján belül.

 

 

/Szerkesztette a Modernizációs Programiroda/