Európai Online Állásbörzét szervez az EURES Magyarország

 

Ingyenes, online állásbörze a hazai karrierlehetőséget keresők számára, a külföldön élő magyar munkavállalók és fiatalok hazavonzására, a magyarországi munkaerőhiány enyhítésére.
 
Az EURES (European Employment Services) egy napra összehozza az interneten mindazokat, akik érdeklődnek Magyarország iránt, szívesen költöznének ide, vagy épp itthon szeretnének maradni és új karriert kezdeni. Az ingyenes, online állásbörzére 2018. november 20-án 10.00-16.00 óra között kerül sor az Európai Bizottság European Job Days weboldalán. Az esemény fókuszába idén a külföldön élő magyar munkavállalók és fiatalok hazavonzása, a magyarországi munkaerőhiány enyhítése kerül. Az online börzén elsősorban az IT, a kommunikáció, a pénzügy, az építőipar, a gépjárműipar, a turizmus, az egészségügy, gyógyszer- és vegyipar, valamint a szolgáltatói szektor szabadon betölthető pozícióra pályázhatnak az álláskeresők.
 

Az EURES Magyarország és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legnagyobb nemzetközi
toborzási eseménye – melyet idén már negyedik alkalommal rendeznek meg – lehetőséget kínál arra, hogy az Európai Bizottság EURES European Job Days (EOJD) webes felületén keresztül, online térben találhassanak egymásra az állásra pályázók és a szabad pozíciókat kínáló, Magyarországon működő vállalkozások. Az innovatív technológiának köszönhetően azok az érdeklődők is bekapcsolódhatnak az állásbörzébe, akik a rendezvény ideje alatt egy másik országban tartózkodnak, ugyanakkor szeretnének tájékozódni a magyarországi munkaerőpiacról, munkalehetőségekről, valamint élet- és munkakörülményekről.
 

Számos minőségi, azonnal betölthető pozíció áll rendelkezésre a magyarországi cégeknél, ahol a hazai és nemzetközi tapasztalat a nyelvtudással együtt rendkívüli értéket jelent, így a rendezvény segítséget nyújthat a külföldről hazatérő magyar munkavállalók számára is. A cégeknek pedig lehetőséget teremt arra, hogy gyakorlattal, idegennyelv-tudással rendelkező munkavállalókat találjanak, valamint a korábbinál nagyobb körben, az európai munkaerőpiacon is megszólítsanak potenciális álláskeresőket – mindezt ingyenesen, utazási-, regisztrációs vagy egyéb járulékos költségek nélkül.
 

Az online állásbörzén való ingyenes részvételhez a cégeknek regisztrálniuk kell 2018. november 14-ig a www.europeanjobdays.eu weboldalon kiállítóként, majd feltölteni egy rövid cégbemutatót és az állásajánlataikat, továbbá az állásbörze ideje alatt az érdeklődők rendelkezésére állni.

Az online állásbörze 2018. november 20-án 10.00-16.00 óra között a www.europeanjobdays.eu weboldalon zajlik. Ez idő alatt az álláskeresők szakmai önéletrajzukkal közvetlenül jelentkezhetnek a meghirdetett állásokra, chaten keresztül kérdezhetnek a kiállító cégek képviselőitől, és részt vehetnek akár állásinterjún is. Ehhez az álláskeresőknek legkésőbb az esemény előtti napon regisztrálniuk kell az Európai Online Állásbörze weboldalán, és fel kell tölteniük az önéletrajzukat.

Az EURES Magyarország hálózat tanácsadói az esemény alatt támogatást nyújtanak a résztvevőknek, tájékoztatást adnak a munkaerőpiacról, élet- és munkakörülményekről, valamint hasznos gyakorlati tudnivalókról a mielőbbi magyarországi elhelyezkedéshez és sikeres életkezdéshez.
 

További információk

 
További információk az EURES Magyarország weboldalán:   eures.munka.hu
 

Az Európai Online Állásbörze weboldala:   www.europeanjobdays.eu
 

Az esemény Facebook oldala:   Facebook-esemény