Csökkent a munkaügyi jogsértések körében a bejelentés nélküli foglalkoztatás részesedése, ugyanakkor a szabálytalansággal érintett munkavállalók felénél találtak a munkaügyi hatóságok valamilyen munkaidővel, pihenőidővel illetve bérkifizetéssel kapcsolatos hiányosságot.

 

 

 

Közel 22 ezer munkáltatót ellenőrzött tavaly a munkaügyi hatóság, a vizsgálatok a munkáltatók 57%-ánál találtak munkaügyi jogsértéseket. Csökkenő mértékű, de még mindig kiemelkedő szabálytalanság a bejelentés nélküli (fekete) foglalkoztatás, amelyre az összes jogsértéssel érintett munkavállaló 14%-ánál derült fény.  2011-ben az ellenőrzött, feketén foglalkoztatott munkavállalók 20%-a esett az építőipari vállalkozásokra, ez 2010-hez képest csökkenést jelent, ami összefügg az ágazatot sújtó visszaeséssel is. Nincs változás viszont a személy- és vagyonvédelmi tevékenységet ellátó munkáltatók számos szabálytalansággal terhelt foglalkoztatási gyakorlatában, ők alkalmazták tavaly a feltárt feketemunkások mintegy 30%-át, ezzel a munkaszerződés és bejelentés nélküli munkavégzés itt öltötte a legnagyobb méreteket. A kereskedelmi vállalkozások esetében is kedvezőtlen változás tapasztalható a munkaszerződés és bejelentés nélküli munkavállalók számát tekintve, 2010-ben ez az ágazat adta a feketemunkások 5%-át, 2011-ben ez az arány 8%-ra nőtt. A vendéglátásban a korábbi évekhez képest szintén nagyobb arányú volt a bejelentés nélküli foglalkoztatás (11%).

 

 

            A kép illusztráció

 

Bár az ellenőrzéssel érintett, munkaügyi jogsértést elszenvedő munkavállalók körében csökkent a feketén foglalkoztatottak aránya, a közvetlenül érzékelhető sérelmek, vagyis a munkaidő, pihenőidő, rendkívüli munkavégzés szabályainak megsértése, valamint a munkabérrel és annak védelmével összefüggő visszaélések előfordulása gyakoribbá vált, a munkaügyi jogsértések 25–25%-át tették ki 2011-ben.

 

A 2011. évben feltárt jogsértéseket elkövető vállalkozásokra a munkaügyi felügyelőségek összesen 1 212 932 000 Ft munkaügyi bírságot róttak ki.