Munkáltatói fórumokat tartott a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya az illetékességi területén működő foglalkoztatási osztályokkel együttműködve 2012. február 6-tól két héten át.

Az egyes helyszíneken a foglalkoztatási főosztályok igazgatói, illetve szakmai igazgatóhelyettesei, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, továbbá a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének képviselői tájékoztatták az érdeklődőket a bérkompenzációról, a szociális hozzájárulási adóhoz kapcsolódó adókedvezményekről, a bérkompenzációt érintő vizsgálati módszerekről, a munkahelyteremtő beruházásokkal kapcsolatos pályázati kiírásokról, valamint a foglalkoztatási főosztály által nyújtott támogatásokról és a TÁMOP programokról.

 

A 2012. február 15-ig öt településen lezajlott fórumon több mint 300 munkaadó vett részt. A munkáltatók zöme a bérkompenzáció igénybevétele, illetve a munkahelyteremtő beruházások támogatási, pályázati feltételei iránt érdeklődtek, de többen tettek felkérdéseket a bérkompenzációhoz kapcsolódó vizsgálat módjáról is.