Előzetes egyeztetések eredményeképpen 2012. június 7-én a Nemzetgazdasági Minisztériumban dr. Czomba Sándor államtitkár úr, valamint a kínai Emberi Erőforrás és Társadalombiztosítási Ügyek Minisztériumának miniszterhelyettese WANG Xiaochu úr közös nyilatkozatot írtak alá a foglalkoztatáspolitika területén megvalósítandó együttműködésekről. 

   

 

A kínai Emberi Erőforrás és Társadalombiztosítási Ügyek Minisztériumának delegációja XIN Changxing miniszterhelyettes úr vezetésével még 2011. október 27-én látogatott el a Nemzeti Munkaügyi Hivatal jogelőd hivatalába. A találkozón felmerült egy magyar-kínai munkaügyi együttműködés lehetősége is. A delegáció tájékozódott a válság időszaka alatti foglalkoztatás bővítése érdekében alkalmazott kormányzati politikákról, a fiatalok foglalkoztatásának bővítése érdekében tett intézkedésekről, programokról, valamint a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat felépítéséről és működéséről.  

 

Az előzetes egyeztetések eredményeként 2012. június 7-én a Nemzetgazdasági Minisztériumban dr. Czomba Sándor államtitkár úr és a kínai Emberi Erőforrás és Társadalom-biztosítási Ügyek Minisztériumának miniszterhelyettese, WANG Xiaochu úr a foglalkoztatási és szakképzési területet érintő együttműködést rögzítő közös nyilatkozatot írtak alá.

A tapasztalatcserék valamennyi együttműködési területen nemzetközi találkozók, konferenciák és tudományos érte-kezletek keretében zajlanak majd.

Az együttműködési megállapodásban lefektetettek megvaló-sításáért  a Nemzeti Munkaügyi Hivatal a felelős.

 

Az aláírást követően a delegáció tagjai a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak- és Felnőttképzési Igazgatóságának Baross utcai épületében a Hivatal felépítéséről, feladatairól, valamint a magyar szak- és felnőttképzés rendszeréről hallhattak előadásokat.