Csaknem 150-en vettek részt azon a munkáltatói fórumon, amelyet a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Kecskeméti Kirendeltség és Szolgáltató Központja rendezett. 

 

A 2012. június 21-i rendezvényen az új Munka Törvénykönyve, s annak előnyei, volt a téma, annak érdekében, hogy a munkáltatók megismerhessék az új törvény által szabályozott foglalkoztatási lehetőségeket, ezáltal javíthassák a piacon való helyzetüket, növelhessék versenyképességüket.  

 

 

A felkért szakértő előadók tájékoztatást nyújtottak egyebek között: az atipikus foglalkoztatási formákról, a rugalmasabb foglalkoztatásról, a bérköltségekről és az egyszerűsödő adminisztrációról. A munkáltatók képviselői érdeklődéssel fogadták a behívás alapján történő munkavégzést („on-call work”), a munkakör megosztás, továbbá a több munkáltató által létesített munkaviszony fogalmát.

A működési kockázatok csökkentése című előadás keretében az érdeklődők a megőrzési felelősségről, a leltárfelelősség kérdéséről, a munkavállalói biztosíték eszközéről és az új kárfelelősség munkáltatói és munkavállalói oldaláról kaphattak tájékoztatást.

  

 

A rendezvényen megjelentek a fórum zárásaként azon pályázati lehetőségeket ismerhették meg, melyeket az új munkaügyi rendszer alkalmazásához igényelhetnek.