Október első hétvégéjén a belgiumi Spa-ban tartották a fiatal szakmunkások Európa-bajnokságát (Euroskills 2012). A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében a magyar csapat minden korábbi szereplést messze felülmúlva 5 arany-, 1 ezüst- és 5 bronzérmet szerzett. Ezzel a kiváló teljesítménnyel Magyarország a 24 résztvevő országból az ötödik legeredményesebb lett.

 

 

Magyarország harmadik alkalommal indított versenyzőket a fiatal szakmunkások európai versenyén, első alkalommal a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. A magyarországi delegációt Fekete Balázs, a BKIK alelnöke vezette. A belgiumi Spa-Francorchamps 2012 versenyen a 20 fős magyar csapat 11 versenyszámban, 15 szakmában mérte össze tudását, felkészültségét Európa 24 nemzetének csapatával.

 

Szakmájában Európa legjobbja Ónodi Zoltán épületasztalos, Berkes Gábor bútorasztalos, a Csőke János, Kreszán Kristóf, Zeke Sándor összetételű „információs és kommunikációs technológiák” csapat, a Losonczy László, Ullrich István összetételű mechatronika csapat és a Sárvári Ádám, Berkes Gábor, Ónodi Zoltán összetételű faipari csapat.
Ezüstérmes lett a virágkötő csapatunk, bronzérmet szereztünk a fodrászok, a karbantartó-tisztító specialisták, a felszolgálók, továbbá az ács és a szakács-felszolgáló csapatok versenyében.

 Az Euroskills elnevezésű versenyen egyébként összesen 44 szakmában több mint 400 fiatal, szakmát tanuló versenyző indult. A 11 szakmában 20 versenyzőt indító magyar csapat eredménye különösen annak fényében figyelemre méltó, hogy szinte minden versenyzőnk dobogóra állhatott.