Több mint száz szakember részvételével zajlott le a Munkahigiénés és Foglalkozás-egészségügyi Főosztály szervezésében megrendezett Foglalkozás-egészségügyi Fórum Budapesten.  

A 2012. november 7-i szakmai rendezvény fő témája a „Mikro- és kisvállalkozások foglalkozás-egészségügyi kérdései” volt.

 

A foglalkozás-egészségügyi és munkahigiéne szakorvosok, szakdolgozók, valamint munkavédelmi szakemberek előadásokat hallhattak egyebek között a területen zajló ellátás azonosságairól és különbözőségeiről, az egészségügyi szolgáltatás nehézségeiről és ellentmondásairól, a megelőzésen alapuló munkavédelmi kultúra fejlesztésének lehetőségeiről és a munkavédelmi hatósági ellenőrzések tapasztalatairól. 

Az előadások rövid változata a korábbi rendezvényekhez hasonlóan megtalálható a www.omfi.hu honlapon Oktatás, továbbképzés menüpont alatt.

 

A résztvevők kérésére két témában „kerekasztal” beszélgetés is zajlott a foglalkozás-egészségügy alapvető problémáiról és a változások lehetséges irányairól, illetve a veszélyes anyagok okozta expozíciók munkaköri-alkalmassági-biológiai monitorizálásának kérdéseiről.