Konzorciumi együttműködési megállapodást írt alá Dr. Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára, Komáromi Róbert, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal főigazgatója, Csóti András, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának büntetés végrehajtási vezérőrnagya, valamint Dr. Hidas János, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal elnöke 2012. december 6-án, Budapesten.

 

A felek egy közös uniós projekten dolgoznak majd, amely a fogvatartottak társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációját célozza meg, s amelynek megvalósítását a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága 2012 novemberében részesítette támogatásban.

A projekt célja a jogerősen kiszabott szabadságvesztésüket töltő elítéltek, az előzetes letartóztatás alatt álló személyek és a kényszergyógykezeltek társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációjának elősegítése, valamint egy olyan reintegrációs program megvalósítása, amely egyrészt a célcsoport fejlesztésére fókuszál személyiség- és kompetenciafejlesztő, valamint képzési és utógondozási programokon keresztül, másrészt a modell befogadására alkalmas környezet megteremtését, a célcsoporttal dolgozó szakemberek felkészítését célozza meg annak érdekében, hogy csökkenjen az elkövetők bűnismétlési kockázata.