Általános tájékoztató a vállalkozóvá válást elősegítő támogatásról

Tájékoztatjuk, hogy lentebb a különböző forrásból nyújtott, álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásról tájékozódhat, illetve nyilvántartott álláskeresőként nyújthat be elektronikus úton kérelmet a támogatás igénylésére.

 


Tájékoztatás a GINOP-5.1.9-17 Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése - képzés és mentorálás programról, valamint a 30 év alatti fiatalokat célzó, vissza nem térintendő támogatási lehetőséget biztosító GINOP-5.2.7-18, és a 30 év feletti álláskeresőket támogató GINOP-5.1.10-18 pályázati programokról.
Bővebb információ a programokról, az alábbi linken érhető el:

https://www.ginop519.hu

 

Az elektronikus kérelem beadása csak lehetőség, továbbra is benyújtható a kérelem személyesen az illetékes járási (kerületi) hivatalnál.

 

Mielőtt a kérelmet benyújtaná, kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi rövid ismertetőt.

 

A támogatás nem érhető el általánosan mindenkor, mindenhol és minden (hazai vagy uniós) forrásból az ország területén, ezért is fontos az előzetes tudakozódás az Önt álláskeresőként nyilvántartó járási (kerületi) hivatalnál. 

 

Uniós forrású munkaerő-piaci programok keretében igényelheti a támogatást, ezek részletes tájékoztatóit is lentebb találja.

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy bármelyik program keretében történő támogatás-igénylésnél fontos, hogy ahhoz programrésztvevőnek kell lennie, vagy azzá válnia, tehát az adott program célcsoportjába kell tartoznia.  Ezért kérjük, hogy az itt található tájékoztatókból előzetesen tájékozódjon a támogatás uniós programokból nyújtott támogatási feltételeiről, valamint a támogatás igénylése előtt mindig keresse fel személyesen – a programba vonás, illetve ha az már megtörtént, a programból igénybe vehető vállalkozóvá válást elősegítő támogatásnak az Ön egyéni programjába illesztése érdekében – az Ön lakóhelye, tartózkodási helye, vagy ennek hiányában szálláshelye szerint illetékes járási (kerületi) hivatalt.

 

A járási (kerületi) hivatalok elérhetőségét ide kattintva találja.

 

 

Tájékoztató a hazai forrásból nyújtható 6 havi vállalkozóvá válási támogatásról

 

Tájékoztató a GINOP-5.1.1-15/2015-00001 "Út a munkaerőpiacra" elnevezésű kiemelt munkaerő-piaci programból nyújtható vállalkozóvá válást elősegítő támogatásról

 

Tájékoztató a VEKOP-8.1.1-15/2015-00001 "Út a munkaerőpiacra" elnevezésű kiemelt munkaerő-piaci programból nyújtható vállalkozóvá válást elősegítő támogatásról

 

Tájékoztató az Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló GINOP 5.2.1-14-2015-00001 munkaerő-piaci programból nyújtható vállalkozóvá válást elősegítő támogatásról

 

Tájékoztató az Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló VEKOP 8.2.1-14-2015-00001 munkaerő-piaci programból nyújtható vállalkozóvá válást elősegítő támogatásról

 

 

Budapest, 2016. február