Beszámoló a november 6-ai „Toborzás, kiválasztás, munkaerő-közvetítés” című szakmai konferenciáról​

 

Miben rejlik a jó minőségű munkaközvetítés? Erre a kérdésre kereste a választ a 2018. november 6-ai szakmai konferencia, melyet az Európai Szakképzési Hét és az Európai Állásnapok rendezvénysorozat keretei között a Pénzügyminisztérium Foglalkoztatási Szolgálat Főosztálya szervezett Budapesten. Az eseményt Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár úr nyitotta meg, a záró gondolatokat Marczinkó Zoltán István helyettes -államtitkár úr fogalmazta meg. A konferencia háziasszonya Almási Erzsébet főosztályvezető-asszony volt.

 

 

 


A magán és állami munkaközvetítőket, kölcsönzőket és a vállalati HR oldalt egy asztalhoz ültető interaktív rendezvény apropóját a rendszerváltozás óta nem látott feszes magyar munkaerőpiac szolgáltatta. Az elmúlt évtizedben a magyar munkaerőpiac főbb mutatói jelentős fejlődést mutattak. A foglalkoztatottak száma megközelítette a 4,5 millió főt, miközben dinamikusan növekednek a bérek és csökken a munkanélküliség. E folyamatokkal összhangban folyamatosan emelkednek a látható üres álláshelyek. A Központi Statisztikai Hivatal  mérései  szerint az év második negyedévében a magyar gazdaságban 80 ezer üres álláshely állt rendelkezésre, ennek 70%-a a versenyszférában. Ugyanakkor a keresleti oldalon jelentkező munkaerőhiány szerkezetéről kevés az információ, miközben a vállalati igények kemény feltételeket teremtenek az állami és a magán munkaközvetítőknek egyaránt. Ma már nem a munkaadó, hanem az álláskereső válogat. Ennek köszönhetően  új toborzási-kiválasztási-megtartási technikákat szükséges alkalmazni.  

Az esemény három műhely (toborzás, kiválasztás és elhelyezés/közvetítés) keretei között megszervezett kerekasztal beszélgetései lehetőséget teremtettek arra, hogy a munkaerő-közvetítő piac különböző szereplői megoszthassák megfigyeléseiket, legjobb gyakorlataikat, valamint tanáccsal is szolgáljanak egymás számára a vállalati munkaerőigények gyors, pontos és szakszerű kiszolgálása érdekében.

 

 


Mindhárom műhelyen belül megszólaltak a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) munkatársai valamint a privát szféra előadói, többek között a Magyar Suzuki, az Addeco Hungary, a Select Humánerőforrás, a Lee Hecht Harrison Magyarország, a Manpower Magyarország, a McROY Hungary, a DEKRA Arbeit Magyarország, a Delego Cégcsoport és a MADS Work szakértői.


A konferencia még jobban rávilágított arra, hogy a jó minőségű munkaközvetítés a közvetítő szervezetek technikai tudásában, a szakembereik önállóságában és felkészültségében rejlik. Megállapításra került, hogy a munkaerőpiaci forgalom ütemének és transzparenciájának javításában elődleges szerepe van az állami és a nem állami munkaközvetítőknek. A különböző állami adatbázisokhoz való gyors és pontos hozzáférés az adminisztráció csökkentése és az élő vállalati kapcsolatok fejlesztése a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat újjászervezését jelentő alapfeladat.