Sok látogató fordult meg az EURES – ORFK közös standján

Idén is nagy érdeklődés kísérte Magyarország legnagyobb állásbörzéjét, a 11. HVG Állásbörzét. A szeptember 26-27-e közötti rendezvényen a mintegy tízezer látogató ötezernél is több állás közül válogathatott.

 

A 136 helyszíni kiállító közt az EURES is képviseltette magát, közös standdal az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztályával. A munkatársak a biztonságos külföldi munkavállalás elősegítése érdekében tájékoztatták a látogatókat.

A jelenlét sikeres volt, hiszen a standnál megforduló érdeklődők nagy százalékát a fiatal, pályakezdő álláskeresők, valamint a középkorú, újra elhelyezkedni vágyók tették ki. Éppen ők a legkritikusabb csoportok a munkaerőpiacon, hiszen a legnehezebben találnak munkát.

 

 

 

A rendezvényen tapasztaltak azt jelzik, hogy szükség van az EURES szolgáltatásaira, mind pedig a rendőrség figyelmeztetéseire. Az érdeklődők körében sok volt a külföldi munkavállalást érintő megválaszolatlan kérdés. Sőt, az is kiderült, hogy számos téves információ kering a köztudatban a témáról – egy ilyen vagy hasonló rendezvény pedig remek alkalmat nyújt arra, hogy nagy tömeget lehessen elérni, tájékoztatni.