Fókuszban a munkaerőhiánnyal összefüggő foglalkoztatáspolitikai kihívások – szakmai műhelybeszélgetést tartott a HR FEST-en a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat 

,,Arccal a munkáltatók felé" címmel a Pénzügyminisztérium Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága műhelybeszélgetésre invitálta az egyes ágazatok vállalati képviselőit Magyarország legnagyobb HR rendezvénye, a HR FEST keretében, 2019.október 17-én. 

 

A zártkörű beszélgetésen arra keresték a választ a Pénzügyminisztérium irányításával működő hazai munkaügyi szervezet és az egyes ágazatokat képviselő HR vezetők, vállalati személyügyesek, hogy milyen munkaerőforgalmat élénkítő eszközöket alkalmaz a kormányzat és milyen további megoldások, ösztönzők bevezetésére lehet igény. 


A résztvevők Johannes Kopf – Osztrák Munkaügyi Hivatal (AMS) társ-főigazgatója, a Munkaügyi Szolgálatok Európai Hálózat (PES Network) elnöke – videó üzenetének meghallgatása után kiscsoportos beszélgetésekben dolgoztak, az alábbi kérdéseket körüljárva:

Milyen nehézségekbe ütközik a toborzás? Milyen eszközökkel, megoldásokkal reagálnak a vállalatok? Miben segíthetne a NFSZ? Milyen új együttműködési lehetőségeket látnak?

Az eseményen bemutatásra került az Európai Online Állásbörze, mint toborzási eszköz is. AzÚj Karrier Magyarországon" Európai Online Állásbörze 2019. november 20-án összeköti a magyarországi és a szomszédos, vagy egyéb EU/EGT-országok álláskeresőit azokkal a magyar vállalatokkal, akik képzett munkavállalókat keresnek.

Az interaktív beszélgetés lehetőséget nyújtott annak pontosabb megismerése, hogy mi okozza a munkaerőhiányát, a megfelelő jelöltek hiányát és az egyes ágazatok, vállalatok milyen megoldási módokat találnak a hiány enyhítésére.

 

2019. október 21.