A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal szociális regisztere a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások nyilvántartását tartalmazza.

 

Az adatbázis és az abban foglalt adatok alapja a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények ágazati azonosítójáról és országos nyilvántartásáról szóló 226/2006 (XI.20.) Kormányrendelet. Ez a jogszabály kötelezővé teszi az ilyen szolgáltatások működését engedélyező hatóságok számára az általuk kiadott, módosított, visszavont működési engedélyek rögzítését ebben a nyilvántartásban, és ugyanígy, a jogszabályban meghatározott szempontok szerint kötelező félévente adatot szolgáltatniuk a szociális szolgáltatások fenntartóinak is.

Ebből következik, hogy a regiszterben minden, működési engedéllyel rendelkező szociális, gyermekjóléti illetve gyermekvédelmi szolgáltatásnak szerepelnie kell, így az országban jelenleg ez a legteljesebb körű, és a legfrissebb információkat tartalmazó adatbázis a fenti szolgáltatásokra vonatkozóan.

 

A keresési funkciókkal, és a regiszterben szereplő adatok értelmezésével kapcsolatban a Súgó menüpont alatt találhatnak bővebb tájékoztatást.

 

A szociális regisztert az alábbi linkre kattintva érhetik el.

http://szocialisregiszter.munka.hu/

 

 

Budapest, 2008. december 10.