Csaknem 60 ezer álláshely várta az álláskeresőket augusztusban

 

2007. augusztus hónapban a munkaközvetítéshez összesen 57,6 ezer álláshely állt rendelkezésre, ebből 28,5 ezret  a hónap folyamán jelentettek be a munkaadók. A rendelkezésre álló álláshelyekből a zárónapig 29,1 ezer maradt betöltetlen. A munkaadók által a tárgyhónap folyamán bejelentett álláshelyek közül 20 095-höz nem igényeltek támogatást.

 

Ez utóbbi munkalehetőségekből a legmagasabb számban segédmunkát tudtak ajánlani (2,3 ezer darabot) átlagosan 81,2 ezer Ft-os bruttó kereseti lehetőséggel, ezt követték a gyártósori összeszerelők, a szabó, varrónői, a tehergépkocsi-vezetői és lakatos munkakörök.  Ezekből a legmagasabb kereseti lehetőséget a tehergépkocsi-vezetőknek kínáltak a munkaadók, átlagosan 140 ezer Ft-ot.

  

További információkért kattintson az alábbi linkre:

Részletek

 

 

 

Több mint egymillió üres álláshely az UNIÓ országaiban

 

Egyedülálló nemzetközi állásbörzéken mutatja be az Unióban található üres álláshelyeket az EURES.

 

Rendhagyó, nemzetközi állásbörzére várja a munkavállalókat a magyarországi EURES-hálózat az Európai Mobilitási Napok rendezvénysorozat keretében 2007. szeptember 28-án Esztergomban, 2007. szeptember 29-én pedig Budapesten.

Az Európai Bizottság célkitűzése alapján az Unió minden tagállamában azonos időpontban, 2007. szeptember 24–29-e között az Európai Unióban levő munkalehetőségek bemutatását célzó rendezvényt tartanak. Hazánk is csatlakozott ehhez a felhíváshoz, valamit az uniós tagországokban életre hívott mintegy 500 munkaerő-mobilitással kapcsolatos rendezvényhez.

Az esztergomi  rendezvényen megközelítőleg 25 magyarországi, szlovákiai és más európai ország munkáltatói kínálnak állásokat.

A budapesti állásbörzére pedig többek között az Egyesült Királyságból, Norvégiából, Svédországból, Dániából, Franciaországból és Írországból érkeznek munkaadók.

A külföldi munkáltatók eddigi visszajelzései szerint szállodai managerek, fogorvosok és fogorvosi asszinsztensek számíthatnak biztos állásajánlatokra Nagy-Britaniából és Svédországból, de keresnek magyar szakembereket a vendéglátás területére is.

 

További információkért kattintson az alábbi linkre:

Részletek