Több, mint 72 ezer álláshelyet kínált az ÁFSZ az álláskeresőknek 2007. szeptemberében

 

2007. szeptemberben a munkáltatók 43 269 új álláshelyre jelentettek be munkaerőigényt, ennek egy-egyötödét a közép-magyarországi, illetve az észak-alföldi munkaadók kínálták.

Az előző hónap zárónapján még betöltetlen álláshelyek számával együtt az Állami Foglalkoztatási Szolgálat kirendeltségein a munkaközvetítéshez összesen 72,4 ezer álláshely állt rendelkezésre, ebből a zárónapig 31 ezer maradt betöltetlen. A munkaadók által a tárgyhónap folyamán bejelentett álláshelyek közül 27 030-hoz nem igényeltek támogatást. A támogatást nem igénylő álláshelyek száma 34,5%-kal haladta meg az előző havi hasonló adatot, és 17,9%-kal maradt el a tavaly szeptemberi szinttől.

Ez utóbbi munkalehetőségekből a legmagasabb számban segédmunkát tudtak ajánlani (3,3 ezer darabot) átlagosan 84,1 ezer Ft-os bruttó kereseti lehetőséggel, ezt követték a gyártósori összeszerelők, a szabó, varrónői, és az eladói munkakörök. Ezekből a legmagasabb kereseti lehetőséget a gyártósori összeszerelőknek kínáltak a munkaadók, átlagosan 101,8 ezer Ft-ot.

 

További információkért kattintson az alábbi linkre:

Részletek

 

 

Több mint 20 ezer álláskereső kap segítséget munkaerő-piaci programok révén

 

A Munkaerőpiaci Alap Irányító Testülete (MAT) 2007. október 4-ei döntése nyomán „Munkát Mielőbb” címmel 360 dél-dunántúli álláskereső számára kezdődhet komplex munkaerő-piaci program. A program célja, hogy a régióban csoportos létszámleépítésben érintettek a legrövidebb időn belül újra munkába állhassanak.

 

A régiós foglalkoztatási főosztály többféle, egymásra épülő támogatást és szolgáltatást nyújt majd az érintetteknek (pl. önfoglalkoztatóvá válás, mobilitás, képzés támogatása, munkajogi, rehabilitációs tanácsadás, stb.).

 

A résztvevők megismerkedhetnek az álláskeresési módszerekkel is. A résztvevők köre azokból tevődik össze, akik idén vagy jövőre legalább 40 főt érintő csoportos létszámleépítés során veszítik el munkahelyüket. Ha egy teljes üzem szűnik meg, akkor a legalább 20 fős leépítés érintettjei is bevonhatók a programba. A szükséges 400 milliós forrásból 290 millió Ft-ot a Munkaerőpiaci Alap Foglalkoztatási Alaprész Központi része, míg 110 millió Ft-ot a régiós foglalkoztatási főosztály biztosít.

 

További információkért kattintson az alábbi linkre:

Részletek