Ingyenes szakmai tanácsadó hálózatot működtet az Állami Foglalkoztatási Szolgálat mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint kezdő vállalkozók számára

A tanácsadók a hatályos jogszabályoknak megfelelő információkkal segítik a már működő vállalkozásokat a munkajoggal, társasági joggal, adó- és társadalombiztosítási joggal, továbbá a foglalkoztatáshoz fűződő adózási és járulékkedvezményekkel, a munkaerő-megtartással és a foglalkoztatási formákkal kapcsolatban felmerülő kérdésekben.

 

A kezdő vállalkozók segítséget kaphatnak az alapvető vállalkozási formák kiválasztásában, továbbá a vállalkozás indításához szükséges jogi-pénzügyi feltételeket illetően.

 

A Közép-magyarországi Regionális Foglalkoztatási Főosztály egyes kirendeltségein 2010. április közepétől térítésmentes munkajogi, adójogi, cégjogi tanácsadást biztosítanak a szakemberek.

Helyszínek:

 

  • KMRMK Váci kirendeltsége (2600 Vác, Dr. Csányi krt. 45.)
  • KMRMK Ceglédi kirendeltsége (2700 Cegléd, Dózsa Gy. u. 1.)
  • KMRMK Vívó utcai Kirendeltsége (1163 Budapest, Vívó u. 2.)
  • KMRMK Karinthy F. utcai épülete (1117 Budapest, Karinthy F. u.3.)

     

A Közép-dunántúli Regionális Foglalkoztatási Főosztály kirendeltség és szolgáltató központjaiban pénzügyi, gazdasági, adó- és társadalombiztosítási tanácsadás indult el.

Helyszínek:

 

  • KDRMK Székesfehérvári Kirendeltség és Szolgáltató Központ (8000 Székesfehérvár, Piac tér 10.)
  • KDRMK Veszprémi Kirendeltség és Szolgáltató Központ (8200 Veszprém, József A. u. 34.)
  • KDRMK Tatabányai Kirendeltség és Szolgáltató Központ (2800 Tatabánya, Népház u. 3.)
  • KDRMK Dunaújvárosi Kirendeltség (2400 Dunaújváros, Gagarin tér 1/A)

 

A tervek szerint 2010. júliustól már komplex jogi-pénzügyi tanácsadást vehetnek igénybe mindkét régióban az érdeklődők.

 

A hálózat folyamatos bővülése révén a tanácsadók az ország további öt régiójában is, a foglalkoztatási osztály és szolgáltató központokban várják majd az érdeklődőket napi 4–5 órában, a kirendeltségek nyitvatartási rendjéhez igazodva.

A vállalkozók tájékozottságának növelése érdekében várhatóan 2010. harmadik negyedévében elindul egy internetes portál is az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapjához (www.munka.hu) kapcsolódóan. Az új portál speciálisan a mikro-, kis- és középvállalkozásokat érintő alapvető jogi-pénzügyi információkon túl az aktuális támogatásokkal, pályázatokkal, foglalkoztatást érintő jogszabályváltozásokkal kapcsolatos híreket, illetve a vállalkozókat érintő eseményeket is tartalmazza. Az új szolgáltatás bevezetésével az Állami Foglalkoztatási Szolgálat és a vállalkozások (munkaadók) egyre erősödő folyamatos együttműködése várható.

 

   

Budapest, 2010. április 19.