Amennyiben a munkaügyi központ autója egy adott hónapban több alkalommal megy Budapestre kizárólag 1.1. Intézkedéssel kapcsolatos ügyintézésre, hogy történik a költségek elszámolás?

A foglalkoztatási főosztály a menetlevélhez csatolná az utakhoz kapcsolódó kifizetését igazoló számlákat de, ez igen nehézkesnek tűnik, mert a tankolást MOL kártyával bonyolítjuk le, nem készpénzben. Az a probléma, hogy a kifizetett összeget nem tudjuk egy számla segítségével kimutatni.

Létezik egy MOL kártya, amire történik a tankolás. Erről minden hónapban egyszer érkezik egy számla, amelynek van egy melléklete, ezen szerepel, hogy melyik autó, (rendszám) hol, milyen benzint milyen értékben tankolt.

 

Válasz:

Az 1.1. Intézkedéssel kapcsolatos utakat úgy lehet elszámolni, hogy a havonta érkező MOL számlához csatolni kell a menetlevelet és a kiküldetési rendelvényt, illetve a benzinköltség kalkulációt, amely belső bizonylaton kell feltűntetni a 3 Ft amortizáció+ APEH által meghatározott összeg/cm3 metódus alapján kiszámított ESZA-ból elszámolandó összeget.