A paksi kirendeltség 1992. óta egy négyszintesirodaház harmadik emeletén - bérleményben - működött, ahol az alsó szinten az okmányiroda és a kihelyezett APEH kirendeltség nagyszámú ügyfelei is megjelentek. Az épületet a ’70-es években eredetileg egészen más célra tervezték; nem volt benne lift, szűk folyosókon várakoztak az ügyfelek. Egyre sürgetőbbé vált, hogy komfortosabb, akadálymentes helyen tudjuk fogadni az álláskeresőket.  

A minisztériumnak 2004. december utolsó napjaiban sikerült a város frekventált helyén egy kétszintes épületet vásárolni számunkra. Az új épület felújításához és átalakításához a HEFOP 1.2 program pénzügyi segítségét is igénybe vették, így kirendeltségünk bekerült a modernizációs kirendeltségek közé. Szerencsés helyzetben voltunk, hiszen költözéskor készre kialakított irodák álltak a rendelkezésünkre, így nem kellett megélnünk azt, mint sok más kirendeltségnek, hogy az átalakítás mellett kell végezni a napi munkát. Az ügyfeleket sem érte hátrány, mert a költözés nem zavarta a folyamatos munkát.

 

 


ilyen volt…

 

 


ilyen lett…

                                                             

 

2006. május 15-én vettük birtokba az új épületet. A költözést hétvégére szerveztük, így tudtuk biztosítani a zökkenőmentes ügyfélfogadást. Mindazok mellett, hogy modern, európai szintű épületben dolgozhatunk, a munkánk tartalmi része is megváltozott. A Phare program keretében megújult kirendeltségek tapasztalatait átvéve már korábban is próbáltuk az új módszereket bevezetni (időpontra hívás, vállalati kapcsolattartó munkakör kialakítása). A minőségirányítás bevezetésekor, eleinte nem minden kollega értette a módszer lényegét; többletfeladatot láttak benne, ami az elején igaz is volt. Elmondható azonban, hogy mire átköltöztünk, a minőségfejlesztési csapat által tett javaslatok alapján kidolgoztuk, hogy milyen feladatelosztás mellett, milyen munkakörökkel fogjuk a további munkánkat végezni. Természetesen mindvégig nagymértékben figyelembe vettük a partnereink jelzéseit is.

Mindannyiunk  - ügyfeleink és kollégáink - örömére, megelégedésére szolgálnak a modernizáció adta lehetőségek. Az ügyfelek kellemes, kulturált környezetben, kényelmesen várakozhatnak az információs térben, illetve tájékozódhatnak az öninformációs pultoknál. Eddig csak pozitív visszajelzés érkezett tőlük.

 

 


ilyen volt…

 

 


 ilyen lett…

 

 

Egyre többen használják és tanulják meg az öninformálódási módszereket is. Az ügyfélhívó rendszer bevezetése pozitív hatással van az ügyfelekre: türelmesebbek, megértőbbek, ha várakozni kell.

Lassan egy éve dolgozunk az új épületben, az az óta szerzett tapasztalatunkat, illetve az előttünk álló változásokat figyelembe véve folyamatosan tovább kell fejlődnünk, amihez segítséget nyújtanak a minőségirányításban alkalmazott módszerek. A munkaügyi szervezet alapvető feladata - és így számunkra is ez a legfontosabb -, hogy aki hozzánk fordul, annak a legrövidebb időn belül, a számára legmegfelelőbb segítséget meg tudjuk adni.

 

Feilné Szombat Csilla

kirendeltségvezető