TELMI

 

Transnational European Labour Market Integration Through Information Technologies

 

Interreg IIIB CADSES – TELMI projekt


A projektben résztvevők közös küldetése az adott országok munkaerőpiaci szereplőinek felmérése és párbeszéd beindítása a főpályázó, Lombardiai Munkaügyi Ügynökség iránymutatása értelmében.  A főpályázó által működtetett Borsa Lavoro honlap alkalmas a legjobb gyakorlatok közvetítésére, valamint munkaerő-közvetítésre.

A projekt során a résztvevők analizálják a projektben résztvevő EU tagországok és csatlakozó országok munkaerő-piaci helyzetét, feltárják az esetleges problémákat a helyi foglalkoztatási főosztályok bevonásával. A résztvevő országok: Olaszország/Lombardia, Lengyelország, Magyarország, Bulgária, Románia, saját információs rendszereik és hálózataik bevonásával az Európai Unió 5000 helyi munkaközvetítő intézményének jelentős részét érik el és vonják be a közös munkába a projekt minél hatékonyabb megvalósítása érdekében.

A projekt nem titkolt célja a meglévő rendszerek fejlesztése útján hozzáadott értéket termelni az által, hogy szélesebb körben juthatnak hozzá a felhasználók (munkaadó és munkavállalók) az Európai Unió és a csatlakozó országok területén található munkalehetőségekhez, továbbá ösztönzi a mobilitást unió szerte.

 A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara  a magyar munkaerőpiaci helyzet követelményeit, változásait és tendenciáit tanulmányozva járult hozzá az 1. munkacsomagban jelzett tanulmány elkészítéséhez, mely alapját képezi a következő munkacsomagokban jelzett feladatoknak és konferenciáknak. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara részt vesz valamennyi, a projekttel kapcsolatos nemzetközi megbeszélésen és előkészíti a Magyarországon tervezett konferenciát, továbbá aktív szerepet vállal a projekt disszeminációjával kapcsolatban, folyamatosan tájékoztatva  belső- és külső információs-hálózatát, továbbá a munkaerő-piac szereplőit.

További információkat a projekt hivatalos honlapjáról kaphat: http://www.telmieurope.org.

 

Az ÁFSZ-FSzH (2011. 01. 01-től NFSZ-FH) nem tagja a projektet megvalósító munkacsoportnak, de mint meghívott előadó részt vett a magyarországi találkozókon. A 2007. szeptember 20-i budapesti találkozó FSzH-s előadása itt olvasható:

Előadás