A szigetvári foglalkoztatási osztályt a kormányfő adta át.

2006. március 2-án Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - Kordás László FMM politikai államtitkár, Pirisi Károly FH-főigazgató és Paizs József polgármester, valamint szép számú kistelepülési polgármester és munkáltató jelenlétében - adta át az átalakított és felújított szigetvári foglalkoztatási osztályt.

 

A mintegy 36 millió forintból - három hónap alatt - elvégzett munkák eredményeképpen a modernizációs követelményeknek megfelelő öninformációs ügyféltér került kialakításra, információs pulttal, valamint egy 20 fős, hangulatos tetőtéri csoportszoba. Ezen kívül különálló tárgyaló is rendelkezésre áll a jövőben. Az informatikai rendszer kibővült, a berendezési tárgyak és a bútorzat is megújult.

 

Az ügyféltérben 3 ülő és 1 álló önkiszolgáló számítógép (KIOSZK) áll az ügyfelek rendelkezésére. Megvalósult a mozgássérültek számára az épület zavartalan megközelítése, részükre mellékhelységet is kialakítottak, a kicsik részére pedig gyermeksarkot.

 

 

A költségek mintegy 2/3-a a HEF OP 1. 2 forrásból származik, a fennmaradó rész pedig központi költségvetési keretből.

 

A megye hátrányos térségeihez tartozó kirendeltség és körzete számára rendkívül fontos e kultúrált szolgáltató-kiszolgáló környezet, az épület, a munkaszobák, az eszközök, amelyek nemcsak az ügyfelek, hanem az ott dolgozó munkatársak hangulatát és eredményes tevékenységét is segítik.

 

/Szerkesztette a Modernizációs Programiroda/