2005 februárjában megkezdődött a munka és pályatanácsadói képzés a gödöllői Szent István Egyetemen.

Olyan szakembereket fognak képezni, akik kulcsszereplők az új munkaügyi szolgáltatási modellben. Ők tanácsokkal, információkkal segítik majd az álláskeresőket. Ugyancsak februárban indult a Phare-mintakirendeltségek 320 munkatársának képzése. A 60 mintakirendeltség vezetői április végéig kaptak részletes információkat az új szolgáltatási modellről. A többi kirendeltség munkatársai sem maradnak ki, nekik szintén áprilisban szerveztek továbbképzést. Megismerkedtek azzal, hogy milyen új módszerekkel lehet a munkát kereső emberekkel foglalkozni.

                                                

Minőségügyi képzés.

Bakonybélen megkezdődött a minőségügyi képzés a 2. komponens keretében. Áprilisban 60 kirendeltség-vezető, illetve munkatárs vett részt a tanfolyamokon. Ők a jövőben minőségügyi vezetőként, illetve referensként végzik munkájukat. Dr. Madarász Sándoron, a 2. komponens vezetőjén kívül további nagy szaktekintélyű külsős meghívottak és a közigazgatási minőségügyi-díj nyertes Veszprém megye vezető munkatársai tartottak előadásokat a képzési programban.

 

Migrációs terv.

Az informatikai komponens keretében elkészült a migrációs terv, amely alapvetően meghatározza a további szoftverfejlesztések ütemét. A számítógépes programok elkészítésére hamarosan közbeszerzési pályázatot írnak ki.

 

20 tanácsadóval bővült a hálózat.

2005 januárjától megyénként egy-egy fővel bővült a tanácsadók köre. Az új munkatársaink bérkeretét az 1. 2-es intézkedés finanszírozza. Kinevezésük határozott időre szól.

 

2005. márciusában indult 120 kirendeltségi munkatárs képzése a minőségirányítási komponensen keretében.

Általános cél az ÁFSZ eredményességének növelése, a partnerközpontú, kirendeltségi működés kialakítása, a minőségirányítási rendszer bevezetése, valamint a minőségfejlesztési módszerek meghonosítása a kirendeltségeken.

 

2005. április