Kedves Olvasó!

 

Őszinte szeretettel köszöntök mindenkit, aki kezébe veszi a modernizációs program első hírlevelét.

 

Az új szolgáltatási modell bevezetése az Európai Szociális Alap támogatásával megvalósuló programok, illetve a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium és az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hatékony, szakmai együttműködésének példája.

 

Az ÁFSZ kimagasló az országos és a regionális munkaerő szükségletekre épülő szolgáltatások megteremtésében, amelyek gyorsan és rugalmasan alkalmazkodnak a munkaerő-piac változó igényeihez. Az ügyfélbarát újítások révén már most is komoly konkurenciát jelent a szolgálat az állásközvetítők piacán. A munkáltatók – a foglalkoztatási szolgálat aktív álláshely-kereső tevékenysége révén - több ezer munkalehetőséget jelentenek be a kirendeltségeknek.

 

Remélem a fejlesztések révén az eddiginél gyorsabban, naprakészen nyomon követhető lesz a cégek munkaerőigénye, így hatékonyabb lehet a munkaközvetítés. Ez javítja a gazdaság teljesítményét, a munkanélküliek, az inaktívak elhelyezkedési lehetőségeit. Az Európai Uniós tagság a munkaerő-piaci szolgáltatások terén is komoly kihívást jelent, amelyre a helyes és sikeres válaszok csak magas színvonalat képviselő programok segítségével adhatóak meg. Biztos vagyok benne, hogy az ÁFSZ felkészült erre a kihívásra, mozgósítva az intézmény szakembereinek szellemi kapacitását.

 

Ezen gondolatok jegyében ajánlom minden kedves olvasó figyelmébe a hírlevelet,  amely reményeink szerint visszajelzést ad arról, hogy a munkaügyi szakemberek valóban kiválóan látják el feladataikat. Sok sikert kívánok ehhez a munkához!

 

                                                                     

 

Csizmár Gábor

foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi

miniszter