Örömmel köszöntjük a Modernizációs Programiroda kiadványával!

 

Bizonyára eljutottak Önhöz az információk, hogy a Foglalkoztatási Hivatalban megkezdődött az Európai Szociális Alap által finanszírozott, több mint 8 milliárd forint költségvetésű modernizációs program végrehajtása. A program célja az új szolgáltatási modell bevezetése 60 foglalkoztatási osztályon. Ehhez kapcsolódva nagyon sok tervünk van.

 

A program keretében számos munkaügyi kutatást végzünk el, amelyekkel a munkaerő-piaci folyamatokat jobban megérthetjük majd. Külföldre is eljutunk, hogy tanulmányozhassuk más országok tapasztalatait, és ezekkel gazdagíthassuk saját munkánkat. Ugye tudják, hogy a program során 60 kirendeltségen fogunk nyitottabb, tágasabb, komfortosabb ügyféltereket kialakítani, amelyek természetes velejárói lesznek az új irodabútorok és azok kiegészítői is. Az ügyfélterekben öninformációs kioszkokat is elhelyezünk. A több mint kétezer új, korszerű számítógép vásárlására és a megyei szerverek lecserélése jut pénz. Bizonyára azt is tudja a kedves olvasó, hogy az új számítógépekre új programok kerülnek telepítésre, amelyekkel a mindennapi ügyintézés gyorsabbá, egyszerűbbé, ez által korszerűbbé válik. Több mint kétezer munkatársunk fejlesztheti tudását, szerezhet hasznos ismeretet a képzések kapcsán. Az első képzések tavasszal indultak a balatonboglári központban. Tervezzük a bürokratikus eljárásrendek átalakítását, az így felszabaduló humánerőforrást pedig a közvetítői tevékenység hatékonyabbá tétele érdekében hasznosítjuk. Ezzel segítjük a foglalkoztatás bővítését.

 

Azt már csak a teljesség kedvéért írom le, hogy a programot tavaly nyáron kezdtük el, a munka dandárját az erre a célra létrehozott „projektszervezet” végzi: a Modernizációs Programiroda, a komponensvezetők (5 fő), és a projektvezetők (több mint 50 fő). A rendelkezésre álló pénzügyi keret közel 30%-a már elköltésre került. Az intézkedés irányítója létrehozta az Irányító Testületet (IT), amely folyamatosan figyelemmel kíséri a program előrehaladását.

 

Kedves olvasó, ha ezekről az információkról eddig nem hallott, most itt az ideje, hogy tájékozódjon! Ha pedig már ismeri az előbb említetteket, kérjük, legyen aktív szereplője a hírlevél készítésének és mondja el, írja le, Ön mit vár a modernizációs folyamattól! Lehetőséget teremtünk arra is, hogy a szolgálat munkatársai megfogalmazzák saját gondolataikat, elvárásaikat a modernizációs programmal kapcsolatosan. A modernizáció csak akkor lehet sikeres, ha azt minél többen magunkénak érezzük!

 

A szolgálaton belüli információáramlás hatékonyságát és rendszerességét fokozni kell. Kiadványunk ezt a célt is szolgálja.

 

Szükség szerint, de minden bizonnyal évente legalább négy alkalommal jelentetjük meg hírlevelünket. Elsősorban a foglalkoztatási szolgálat munkatársai számára tesszük elérhetővé, részben nyomtatott formában, de az intraneten mindenképpen, hogy minden kollégához eljusson. Ezeken a hasábokon fogunk beszámolni terveinkről és az elért eredményeinkről. Terveink között szerepel az intézkedéshez kapcsolódó legfontosabb dokumentumok intraneten való közzététele is.

Várjuk észrevételét, javaslatát, kommentárját, aktív figyelmét! Ki-ki éljen a számára legkézenfekvőbb lehetőséggel. Kérjük, írjanak a szerkesztőségnek (HEFOP1.2@lab.hu)

 

Reméljük, hogy az Ön aktív segítségével fogjuk megvalósítani a „HEF OP 1. 2-es intézkedést”! Eredményes munkát kívánok mindenkinek!

 

Komáromi Róbert