Az Országgyűlés szakbizottsága is tárgyalt a HEF OP 1. 2-es intézkedés végrehajtásáról. 

 

A parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága meghallgatta Piris Károlynak, a Foglalkoztatási Hivatal főigazgatójának beszámolóját az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése elnevezésű HEF OP 1. 2-es intézkedés végrehajtásáról. A tájékoztatót a testület tudomásul vette.    

 

*** 

 

HEF OP 1. 2 intézkedés – Infrastruktúrafejlesztés komponens

 

A komponens keretében novemberben műszaki átadás-átvétel történt a szegedi, gödöllői, csornai, győri, berettyóújfalui kirendeltségeken.

Csizmár Gábor Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Miniszter november 15-én adta át a kaposvári kirendeltséget, december 6-án pedig a szolnoki kirendeltség miniszteri átadására került sor. 

 

*** 

 

HEF OP 2. 2 intézkedés keretében új központi program indul.

 

Ennek célja a szociális és munkaügyi szolgáltatások együttműködési modelljének kidolgozása. A program kedvezményezettje a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet valamint a Foglalkoztatási Hivatal. A két szervezet által közösen jegyzett programtervet 2006. január 31.-ig kell elkészíteni. A program 2006. április 1.-től indul. A központi programhoz a későbbiekben három régióban pályázati felhívás kapcsolódik (Közép-Magyarország, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld). A három régióban összesen 6 helyszínen lesz arra lehetőség, hogy a foglalkoztatási osztályok és a helyi önkormányzatok kidolgozzák együttműködési modelljüket.