​A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat folyamatosan törekszik elektronikus szolgáltatásainak fejlesztésére, ennek keretében 2017 novemberében megújult portálunk, az nfsz.munka.hu felület. Az átalakítás egyik eleme, hogy a korábbi portálon elérhető egyszerűsített álláskereső felület helyett a Virtuális Munkaerőpiac Portálon (VMP) keresztül lehetséges az állásajánlatok közötti keresés.

A korábbi álláskereső felülethez képest különbség, hogy a VMP felületén először egy gyors regisztrációt kell elvégezni, amely a képernyő jobb felső sarkában levő „Regisztráció” gombra kattintva indítható el. Első lépésként a Felhasználó típusa mezőben az „Álláskereső” opciót szükséges kiválasztani, majd egy tetszőleges felhasználónevet, illetve élő email-címet kell rögzíteni.

A TAJ-szám, illetve az IR azonosító megadása a felületen nem kötelező, de amennyiben ezeket is megadja, akkor a felületen nem csak az állások között tud majd keresni, hanem saját önéletrajzát is feltöltheti.

Az ellenőrző kód beírását követően, a Tovább gombot szükséges megnyomni, majd pedig a Regisztráció gombbal véglegesíthető a folyamat. Ezt követően a Belépés gombra kattintva, a megadott felhasználónévvel és jelszóval tud belépni a rendszerbe. A regisztrációt természetesen csak egyszer kell elvégezni.


Amennyiben az NFSZ által feltárt állások között továbbra is regisztráció nélkül kíván keresni, akkor ezt jelenleg az EURES felületén keresztül teheti meg, amelyet IDE KATTINTVA ér el.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy ezen rendszer használata esetén első lépésben a bal oldali menüben a Hely-re vonatkozóan szükséges Magyarországot  kiválasztani.  


Az álláskereséshez sok sikert kívánunk, kérjük, hogy amennyiben bármilyen jobbító javaslata van, küldje el részünkre a hd@lab.hu címre. 

Köszönjük!