Mintegy 30 kiállító több mint 650 álláslehetőségével ismerkedhettek meg az érdeklődők azon az állásbörzével egybekötött információs napon, amelyet a MALÉV Zrt. megszűnéséhez kapcsolódó létszámleépítések miatt szervezett Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és Budapest Főváros Kormányhivatalának Foglalkoztatási Főosztálya (BFKHMK).

 

A 2012. április 12-én, közös rendezésben megvalósult esemény nagy érdeklődésre tartott számot, közel 500 álláskereső jelent meg a programokon a pestszentlőrinci Rózsa Művelődési Házban. Az álláskeresők mintegy 30 kiállító több mint 650 munkalehetőségével ismerkedhettek meg, és alkalmuk nyílt számos előadást is meghallgatni. Tájékozódhattak a foglalkoztatási főosztályok (Budapest és Pest megye) szolgáltatásairól, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal EURES szolgáltatásairól, a vállalkozások indításával kapcsolatos tudnivalókról, a jelenlévő munkáltatók, munkaerő-közvetítők ajánlatairól, valamint térítésmentes tanácsadásokat vehettek igénybe. Megismerhették egyebek között a TÁMOP 1.1.4. program nyújtotta lehetőségeket, és az önéletrajzírás fortélyait. A magánközvetítők képviselői aktív szerepvállalásának köszönhetően tájékoztatást nyújtottak a munkaerő kiválasztási folyamat lépéseiről, az outplacement – (ön)gondoskodó elbocsátásról, az érdeklődők praktikus tippeket és tanácsokat kaphattak tapasztalt HR tanácsadóktól.  Ezen túlmenően a vállalkozás indításán gondolkodók megismerhették a Városgazda XVIII. kerület Zrt. vállalkozásfejlesztési elképzeléseit, szolgáltatásait, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Központ vállalkozás indításáról szóló előadását, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara önköltséges képzési lehetőségeit.

A rendezvényt Ughy Attila, XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere, országgyűlési képviselő és Bocsi Sándor, Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztály Darus utcai Kirendeltség vezetője nyitotta meg.

 

Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztálya az elmúlt időszakban folyamatosan segítette a Malév Zrt. megszűnéséhez kapcsolódóan elbocsátott dolgozókat: a Budapest Airport Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Üzemeltető Zrt. által biztosított helyszínen  2012. áprilisában kihelyezett ügyfélszolgálat működtetnek három alkalommal csütörtöki napokon, ahol az érdeklődők tájékoztatást kapnak az elhelyezésüket elősegítő információkról. A helyszínen rendelkezésre álló számítógépteremben az álláskeresők önéletrajzok, motivációs levelek helyszíni elkészítéséhez és nyomtatásához kapnak segítséget.

 

Munkavállalási tanácsadók bevonásával 2012. április 2-ától április 6-ig álláskeresési tanácsadást, álláskeresési tréningeket tartottak naponta két csoportban.  2012. április 19-én és 20-án pedig Állásinformációs napokat rendeztek, ahol az érdeklődők munkáltatókkal találkozhattak, igénybe vehették az EURES tanácsadást, és különböző segítséget nyújtó partnerszervezetekkel vehették fel a kapcsolatot, mint pl. SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány. A Rózsa Művelődési Házban kihelyezett ügyfélszolgálat keretében 2012. április 19-től 2012. május 24-ig öt alkalommal (csütörtöki napokon) folytatódik majd a BFKHMK segítő, szolgáltató tevékenysége.