Számos érdeklődő, jellemzően munkavédelmi szakemberek, szakiskolai oktatók keresték fel a Nemzeti Munkaügyi Hivatal standját a Hungexpo Budapesti Vásárközpont 2012. május 15-étől kezdődött négynapos ipari és automatizálási szakkiállításának munkavédelmi tematikai csoportjában. 
 
A folyamatos munkavédelmi tanácsadói jelenléttel, az Európai Munkavédelmi Ügynökség most induló kampányának tájékoztató anyagaival és a kiállítás egész ideje alatt vetített, munkavédelmi témájú ismeretterjesztő filmekkel sikerült számos látogató figyelmét ráirányítani a munkahelyi biztonság fontosságára, valamint a január elsejével létrejött Hivatal kibővült szerepkörére, feladataira. A Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság megjelenése és a személyesen átadott információk számos munkáltató, kiállító számára tették érthetővé, egyértelművé a szervezeti integrációval bekövetkezett változásokat.

 

A Főváros Munkavédelmi Felügyelőségével közösen megszervezett helyszíni munkavédelmi tanácsadás lehetőségével számos látogató élt. Többen érdeklődtek a munkaeszközök karbantartási naplójának, naprakész nyilvántartásának szabályos vezetéséről, kockázatértékelések időszakainak helyes számításáról, de felmerültek felsőfokú munkavédelmi szakemberképzésre vonatkozó kérdések is. Mivel egy ipari szakkiállításról volt szó, a tanácsadó kollégákat nem érték váratlanul a targoncakezeléséhez szükséges szakképesítésekre, védőeszköz használatra, baleseti statisztikákra vonatkozó megkeresések sem. A rendezvény részét képezte egy munkavédelmi konferencia is, melyen a hatósági oldalról a szakmai program védnökségét is vállaló dr. Bakos József főigazgató-helyettes, Arató Zoltán, Budapest Főváros Kormányhivatala Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének igazgató-helyettese, valamint Velicsek Ildikó, szintén a Kormányhivatal Felügyelőségének osztályvezetője osztottak meg számos aktuális szakmai információt a résztvevőkkel.