A Komárom-Esztergom Megyei Foglalkoztatási Főosztály Tatai Kirendeltsége a tatai Golf Hotelben május 30-án át folytatta munkáltatói fórumsorozatát. A kirendeltség vezetője, Vámosiné Illés Márta köszöntőjében elmondta, hogy az előző fórum tájékoztatójának is köszönhetően a tatai kistérségben működő vállalkozások közel 70 millió forint állami- és európai uniós forrást tudnak majd felhasználni, s ez az összeg nagy mértékben megkönnyíti majd a foglalkoztatást.

 

Pákozdi Szabolcs, a foglalkoztatási főosztály igazgatója az aktuális munkaerő-piaci információkról és támogatásokról adott tájékoztatást. Előadásában elhangzott, hogy a tatai kistérség a feltárt álláshelyek számában az esztergomi térséggel együtt az élen jár. Az aktualitásokban a munkahely megőrzését segítő támogatási lehetőségekről, a vállalkozóvá válást támogató eszközökről, valamint a hátrányos helyzetű álláskeresők elhelyezését segítő TÁMOP programokról esett szó.  

A rendezvényen kiemelt hangsúlyt kapott a megyében most induló „Egyenlő esélyért” elnevezésű munkaerő-piaci program. Ezt a megyei munkaügyi szervezet a pályakezdők munkaerő-piaci helyzetének javítása érdekében indította, lehetőséget biztosítva részben a szakképzett pályakezdők részére a munkatapasztalat szerzéshez, részben a munkáltatók támogatásával a foglalkoztatási költségek könnyítésére. A program keretében tanfolyamok indítását tervezi a munkaügyi szervezet, hogy a szakképzetlen fiatalok piacképes szakmát szerezhessenek, majd azt követően kívánják bértámogatással elhelyezni őket.