Mintegy 800 új munkahelyet teremt az idén szeptemberében átadott flexibilis motorgyár Szentgotthárdon. A munkahelyek bővítése a Nemzeti Munkaügyi Hivatal közreműködésével tovább folytatódik: 2012. szeptember 19-én támogatási szerződést írt alá a Nemzeti Munkaügyi Hivatal főigazgatója, Komáromi Róbert és Gál Péter, az Opel Magyarország kormánykapcsolati igazgatója munkahelyteremtést szolgáló képzési támogatásra vonatkozóan.

 

Az Opel Flex Motorgyár projektjét 2010 szeptemberében Orbán Viktor miniszterelnök és Reinald Hoben, az Opel/Vauxhall akkori alelnöke közösen jelentette be. A beruházás 5,5 milliárd forintnyi állami támogatásban részesült. Az 500 millió eurós fejlesztésnek köszönhetően egy új motorcsalád gyártása valósul majd meg. A motorgyár 800 új munkahelyet teremt az üzemben, a magyar beszállítókon keresztül pedig akár további több ezret.

A munkahelyek bővítése a Nemzeti Munkaügyi Hivatal közreműködésével tovább folytatódik: 2012. szeptember 19-én támogatási szerződést írt alá a Nemzeti Munkaügyi Hivatal főigazgatója, Komáromi Róbert és Gál Péter, az Opel Magyarország kormánykapcsolati igazgatója.

A Kormány és a nemzetgazdasági miniszter döntésének értelmében beruházás-ösztönző képzési célú, vissza nem térítendő támogatásban részesül az Opel Szentgotthárd Autóipari Kft. részére azon képzések megvalósításához, amelyek az újonnan létrehozott munkahelyek és újonnan létrehozott munkakörök betöltését segítik elő.

Az új motorgyár részben a korábbi autógyár felújítandó üzemcsarnokában,  részben egy teljesen új 30.000 négyzetméteres üzemcsarnokban kap helyet. A jelenlegi fejlesztés eredményeként a tervek szerint a gyárban foglalkoztatottak létszáma 2015-ig mintegy 1500 főre bővül.  

Az elmúlt három évben egyébként 300 új munkatárs kapott szakmai kihívást jelentő új feladatot.