Több mint ezer fővel emeli állományi létszámát a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., az AUDI Hungaria Motor Kft. pedig 2100 új munkahelyen foglalkoztatott munkavállalót részesít képzésben, továbbá a résztvevők legalább 60 százalékát legalább egy éven keresztül foglalkoztatja azoknak a támogatási szerződéseknek köszönhetően, amelyeket a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) kötött 2012 decemberében.

 

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-vel kötött szerződést 2012. december 17-én írta alá Komáromi Róbert, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal főigazgatója valamint Frank Klein és Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetői. A dokumentum értelmében az NMH 582 956 130 forint, beruházás-ösztönző képzési célú, vissza nem térítendő támogatást nyújt olyan képzések megvalósításához, amelyek a Kft. magyarországi beruházásának eredményeképpen újonnan létrehozott munkahelyek és munkakörök betöltéséhez szükségesek. A társaság 2018. december 31-ig 2500 fővel több állományi létszám foglalkoztatására vállalt kötelezettséget azzal a további feltétellel, hogy a támogatási szerződés alapján finanszírozott képzésben résztvevők legalább 60 százalékát, azaz 1500 dolgozót folyamatosan foglalkoztatja, teljes munkaidőben a képzés eredményes befejezését követő tizenkét hónapon keresztül a támogatási kérelemben szereplő beruházással létrehozott új munkahelyen és/vagy új munkakörben.

 

A képzések sorában helyet kaptak egyebek között a speciális, jármű-mechatronikai ismeretek, bevonatozás-technológiai, valamint általános angol és német nyelvű képzések is.  

 

Munkahelyek bővítését segíti a Nemzeti Munkaügyi Hivatal és az Audi Hungaria Motor Kft. támogatási szerződése, amelyet a Nemzeti Munkaügyi Hivatal főigazgatója, Komáromi Róbert és az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatói Axel Schifferer és Rozman Richárd írtak alá 2012 decemberében. A dokumentum alapján az AUDI Hungaria Motor Kft. vállalta, hogy 2100 új munkahelyen foglalkoztatott munkavállalót részesít képzésben, továbbá a képzésben résztvevők legalább 60 százalékát az utolsó támogatott képzés eredményes befejezését követően legalább tizenkét hónapon keresztül munkaviszonyban és teljes munkaidőben foglalkoztatja. A megvalósítandó képzésekhez 2015-ig összesen 557 460 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül a cég. A tervezett képzések körében egyebek között általános és speciális műszaki gépgyártás-technológiai ismeretek, valamint számítástechnikai és a minőségbiztosítási ismeretek is szerepelnek. A társaság a járműgyártásra irányuló fejlesztést, valamint présüzemhez kapcsolódó fejlesztéseket valósítja meg ezek révén