A Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) idén felvételt nyert a Dél-kelet Európai Foglalkoztatási Szolgálatok Társulásába (CPESSEC). A tagfelvételről szóló nyilatkozatot 2013. november 14-én – a társulás immár tizenkettedik alkalommal megrendezett vezetői konferenciáján – a montenegrói Barban írta alá Komáromi Róbert, az NMH főigazgatója.

 

Magyarország Kormánya a gazdaság és a kultúra területén intenzív együttműködés kialakítását ösztönzi a délkelet-európai térség nemzeteivel. Ennek szellemében a magyar foglalkoztatási szolgálat is nyitott a régió szervezeteivel való szorosabb kapcsolat kiépítésére.

A Dél-kelet Európai Foglalkoztatási Szolgálatok Társulása idén a montenegrói Barban rendezte meg vezetői konferenciáját. A 2013. november 14–15-e közötti esemény első napján a dél-kelet európai foglalkoztatási szolgálatok vezetői értekeztek, amelyet a második napon szakértői találkozó követett.

 

 

A tagfelvételről szóló nyilatkozatot a konferencia első napján írta alá Komáromi Róbert, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal főigazgatója. Elmondta: a munkaügyi szervezet a Dél-kelet Európai Foglalkoztatási Szolgálatok Társulásának több tagjával – a többi között: Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Macedónia, Montenegró, Szerbia, Románia –kötött már kétoldalú együttműködési megállapodást a foglalkoztatáspolitikai célok közös elérése érdekében. Úgy vélte, hogy tagfelvételünk a Társulásba további lehetőséget ad mind a kétoldalú kapcsolatok elmélyítésére mind pedig újabb partnerségek kialakítására.

A konferencia szakértői megbeszélésen egyebek mellett a munkaügyi szervezet új, ingyenes és megbízható szolgáltatásáról a Virtuális Munkaerőpiac Portálról esett szó, amely célja, hogy a munkáltatók és munkavállalók önállóan, kényelmesen, gyorsan és egyszerűen egymásra találhassanak.