Általános tájékoztató a munkába járáshoz kapcsolódó csoportos személyszállítás támogatásáról

Tájékoztatjuk, hogy lentebb a különböző forrásból nyújtott, munkába járáshoz kapcsolódó csoportos személyszállítás támogatásról (csoportos személyszállítás támogatása) tájékozódhat, illetve foglalkoztatóként nyújthat be elektronikus úton kérelmet adott személyek csoportos személyszállítása támogatás igénylésére.

 

Elektronikus ügyintézésre kötelezett ügyfél ügyeit csak elektronikusan intézheti. Elektronikus ügyintézésre nem kötelezett ügyfél ügyeit az elektronikus ügyintézés önkéntes vállalása esetén elektronikus úton vagy a hatóság által meghatározott más módon (személyesen vagy postai úton) intézheti.

 

 
Mielőtt a kérelmet benyújtaná, kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi rövid ismertetőt.

 

Fontos, hogy ha a foglalkoztatást közvetlenül megelőzően a járási (kerületi) hivatal által nyilvántartott álláskereső után igényel támogatást, előzetesen rendelkezzen a munkaadó székhelye, illetve telephelye szerint illetékes járási (kerületi) hivatalnál munkaerőigény-bejelentéssel – melyen előjelezheti támogatási igényét is –, melyre vonatkozó formanyomtatvány ide kattintva érhető el. 

 

A csoportos személyszállítás támogatási lehetőségekről  a munkaadó székhelye (telephelye) szerint illetékes járási (kerületi) hivataltól érdeklődhet, s nyújthat be oda támogatási kérelmet. A támogatás nem érhető el általánosan mindenkor, mindenhol és minden (hazai vagy uniós) forrásból az ország területén, ezért is fontos az előzetes tudakozódás.

 

Uniós forrású munkaerő-piaci programok keretében is igényelhet csoportos személyszállításai támogatást, ezek részletes tájékoztatóit is lentebb találja.

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy bármelyik program keretében történő támogatás-igénylést mindig meg kell előznie a fent részletezett munkaerőigény-bejelentésnek, illetve a foglalkoztatni kívánt személynek programrésztvevőnek kell lennie, vagy azzá válnia, tehát az adott program célcsoportjába kell tartoznia. Ezért kérjük, hogy az itt található tájékoztatókból előzetesen tájékozódjon, hogy Ön, illetve a foglalkoztatni kívánt személy megfelel-e a programból nyújtható támogatás feltételeinek, valamint tájékozódjon a foglalkoztatni kívánt személytől, illetve a járási (kerületi) hivataltól arról, hogy az adott személy programba vonása megtörtént-e, megtörténhet-e.

 

A járási (kerületi) hivatalok elérhetőségét ide kattintva találja.


 

Tájékoztató a hazai forrásból nyújtható munkába járáshoz kapcsolódó csoportos személyszállítás támogatásról


 

Tájékoztató a GINOP-5.1.1-15/2015-00001 "Út a munkaerőpiacra" elnevezésű kiemelt munkaerő-piaci programban nyújtható csoportos személyszállítás támogatásról


 

Tájékoztató a VEKOP-8.1.1-15/2015-00001 "Út a munkaerőpiacra" elnevezésű kiemelt munkaerő-piaci programban nyújtható csoportos személyszállítás támogatásrólTájékoztató az Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló Ifjúsági Garancia GINOP-5.2.1-14-2015-00001 munkaerő-piaci programban nyújtható csoportos személyszállítás támogatásról 


 

Tájékoztató az Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló Ifjúsági Garancia VEKOP-8.2.1-15-2015-00001 munkaerő-piaci programban nyújtható  csoportos személyszállítás támogatásról

 

 

Budapest, 2019. március