​​Tájékoztató álláshirdetéssel, munkaerőigény bejelentésével kapcsolatban

A munkaerőigényt annál a fővárosi kerületi vagy járási hivatalnál kell bejelenteni, amelynek területén a munkaerő foglalkoztatása történik.

Ettől eltérően,

  • ha a munka természetéből adódóan a munkavégzés több járási (fővárosi kerületi) hivatal területére terjedhet ki, a munkavégzés megkezdése szerinti járási (fővárosi kerületi) hivatalnál,
  • a munkaerő foglalkoztatása a foglalkoztató több - különböző járási (fővárosi kerületi) hivatal területén lévő - telephelyén történik, a foglalkoztató székhelye szerinti járási (fővárosi kerületi) hivatalnál kell bejelenteni.


A foglalkoztató adatlap és a munkaerőigény bejelentőlap erről az oldalról letölthető.

 

A munkaerőigény bejelentés elektronikus úton is benyújtható a Virtuális Munkaerőpiac Portálon keresztül (https://vmp.munka.hu).

A közvetítéshez szükséges, hogy a fenti módon felsorolt - valamely Ön által választott módon - bejelentett állásbejelentésében jelezze a megfelelő rovatban, hogy közvetítést kér az állás betöltéséhez. Javasoljuk, hogy a munkaerőigény bejelentésekor egyeztessen az érintett járási hivatal/fővárosi kerületi hivatal foglalkoztatási osztályának közvetítő ügyintézőjével annak érdekében, hogy a foglalkoztató igényeinek legmegfelelőbb álláskeresők a megfelelő létszámban kerüljenek közvetítésre. Az állásbejelentés során megadhatja az állásegyeztetés módját, idejét, valamint annak a munkatársának az elérhetőségeit, akinél az álláskeresők érdeklődhetnek.

 

Az álláshirdetéssel, munkaerőigény bejelentéssel kapcsolatos ügyintézéshez a fővárosi kerületi és járási hivatalok elérhetőségéről, nyitvatartási idejéről ezen a linken tájékozódhat: https://illetekes.munka.hu/

Az álláshelyek betöltéséhez kapcsolódó egyéb tevékenységekről, helyben elérhető lehetőségekről (pl.: csoportos tájékoztatók, toborzási tevékenység) kérje a foglalkoztatási osztály további tájékoztatását.

 
Bízunk benne, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat munkatársai segítséget tudnak nyújtani Önnek az állás bejelentéséhez!

 Budapest, 2017. október 

   

  

Letölthető dokumentumok:

 

 
 

Foglalkoztató: magánszemély