Indul a Nyári diákmunka program

NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

Indul a Nyári diákmunka program

A fiatalkori inaktivitás csökkentésére, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésére meghirdetésre került a Nyári diákmunka 2020. elnevezésű központi munkaerőpiaci program, amely - prevenciós jelleggel - már diákkorban elő kívánja segíteni a fiatalok munkához jutását. A programban a 16-25 év közötti nappali tagozatos diákok vehetnek részt. 

 A 2020. évi program két pillérre épül:

1.      Önkormányzati diákmunka: A programban a foglalkoztatást biztosító és így támogatható munkáltató a területi, települési önkormányzat és önkormányzati alaptevékenységet végző intézménye, továbbá egyházi jogi személy lehet.

2.      Diákmunka a mezőgazdaság, a turizmus és a vendéglátás területén: A 2019. évben megvalósultaknak megfelelően a mezőgazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás területén is lehetőséget biztosítunk a program keretében diákok idényjellegű foglalkoztatására.

 A támogatás megállapítása során havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkakör esetében 157.950 Ft/fő/hó, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig 120.750 Ft/fő/hó összeg vehető figyelembe, amely összegen felül kerül megtérítésre a szociális hozzájárulási adó. 

 A program 2020. július 1. napjától 2020. augusztus 31. napjáig tart. A program összköltsége 3 milliárd Ft, amit a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból biztosítunk.

 

A programmal kapcsolatos bővebb tájékoztatás a területileg illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalnál érhető el.

Letölthető tájékoztató anyag ide kattintva érhető el. 

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak