Munkásszállások kialakítása program

NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

Figyelem!

Ez a program 2021. január 20-án felfüggesztésre került. Az erről szóló hír itt olvasható.


Újabb 5 milliárd forint munkásszállások kialakítására

November elejétől immár ötödik alkalommal lehet pályázni a Munkásszállások kialakítása központi munkaerő-piaci program forrásaira. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Gazdaságvédelmi Foglalkoztatási Alap 2021. évi kerete terhére biztosított keretösszeg ezúttal 5 milliárd forint. A munkavállalók mobilitását is nagyban segítő program legújabb kiírása szerint helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások és gazdasági társaságok 2020. november 2-től 2021. március végéig nyújthatnak be támogatási igényt az illetékes fővárosi, megyei kormányhivatalokhoz. Támogatás a legalább 80, de legfeljebb 200 férőhelyes munkásszállás építéséhez vagy felújításához kérhető.

Az ötödik kiírással életbe lépő változás, hogy a támogatás segítségével legfeljebb 200 férőhelyes munkásszállás hozható létre, és módosulnak a támogatás igénybevételével létesíthető munkásszállás minimális felszereltségére, szolgáltatásaira vonatkozóan meghatározott előírások is, ami komfortosabb szálláshelyek megvalósítását teszi lehetővé. A helyi önkormányzatok, helyi önkormányzati társulások és az ezek 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaságok a helyi infrastruktúra fejlesztéséhez nyújtott beruházási támogatásként, 80 százalékos támogatásintenzitás mellett, míg a magántulajdonú gazdasági társaságok regionális beruházási támogatásként juthatnak forráshoz a programban.

A gazdasági társaságok ennek megfelelően az Észak-Magyarország, az Észak-Alföld, a Dél-Alföld és a Dél-Dunántúl régiókban 50-70 százalékos, a Közép-Dunántúl régióban 35-55 százalékos, a Nyugat-Dunántúl régióban 25-45 százalékos intenzitású támogatásban részesülhetnek. A gazdasági társaságok részére nyújtott támogatás - az uniós szabályokkal összhangban - Budapesten nem, Pest megyében pedig csak korlátozottan érhető el. Az építési költségekhez vissza nem térítendő támogatás, a beruházás célját szolgáló új tárgyi eszközök beszerzéséhez pedig visszatérítendő támogatás nyújtható. A támogatási feltételeket és az igényléshez benyújtandó dokumentumokat a csatolmányok tartalmazzák.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak

  Image Description

  a

  Munkásszállások Program útmutató
  Bővebben
  Image Description

  a

  Munkásszállások Program útmutató (aláírt)
  Bővebben
  Image Description

  a

  Munkásszállások Program útmutató 7. melléklet üzleti terv
  Bővebben
  Image Description

  a

  Munkásszállások Program útmutató 13. melléklet számlaösszesítő
  Bővebben
  Image Description

  a

  Munkásszállások Program útmutató 16. melléklet beszámoló
  Bővebben