Kutatók és fejlesztők innovációs bértámogatása

NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

A kutatási, fejlesztési és innovációs szektor bértámogatása

Munkahelyek megőrzése, illetve új munkahelyek létrehozása érdekében bértámogatásban részesülhetnek a kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) szektor magasan képzett szakembereit foglalkoztató, illetve foglalkoztatni kívánó munkáltatói a járványhelyzet miatt, legfeljebb három hónapos időtartamban.

Munkahelyek megőrzése, illetve új munkahelyek létrehozása érdekében bértámogatásban részesülhetnek a kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) szektor magasan képzett szakembereit foglalkoztató, illetve foglalkoztatni kívánó munkáltatói. Célunk a szektorban dolgozó több tízezer munkavállalói tartós foglalkoztatása, a munkabérek fenntartása és az elbocsátások elkerülése, illetve új munkahelyek teremtése.

A kormány a koronavírus járvány miatt létrehozott gazdaságvédelmi akciótervének egyik fontos eleme a KFI szektor magasan képzett szakemberei foglalkoztatásának támogatása, hiszen ez elengedhetetlen a gazdaság újraindításához: 2021. január 4-től elérhető támogatásokat ezért többek között mérnökök, kutatók, informatikusok, magasan képzett szakemberek után kaphatják a munkáltatók. A támogatás kiterjed mindazon nem költségvetési szerv munkáltatókra, ahol kutatást, fejlesztést végeznek. A program így minden ágazatot érint, hiszen minden gazdasági szektorban van kutatással (is) foglalkozó vállalkozás, ezért a teljes nemzetgazdaság számára segítjük a támogatáshoz történő hozzáférést.

A támogatás összege nem haladhatja meg a havi 318.920 forintot munkavállalónként. Az így megítélt összeget a munkáltató kapja, és a támogatás fejében garantálnia kell a munkavállalónak legalább a támogatási idővel megegyező továbbfoglalkoztatását. A támogatás, illetve a továbbfoglalkoztatás időtartama alatt a munkáltató a munkavállaló munkabérét nem csökkentheti. A kérelmet a munkáltató a székhelye vagy telephelye szerint illetékes megyei (fővárosi) kormányhivatal foglalkoztatási főosztályához nyújthatja be.

A támogatási összeggel történő elszámolást Számolótábla segíti, amely csak segédletként szolgál, nem kell az elszámolással együtt beküldeni.

Részletesebb felvilágosításért kérjük, tekintse át a támogatások igénybevételéhez készült hirdetményeket, illetve forduljon a kormányhivatal munkatársaihoz!

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak

  Image Description

  a

  Kérelem_munkahelymegőrző_0105
  Bővebben
  Image Description

  a

  HIRDETMÉNY_munkahelymegőrző_0223
  Bővebben
  Image Description

  a

  Kérelem_munkahelyteremtő_0105
  Bővebben
  Image Description

  a

  HIRDETMÉNY_munkahelyteremtő_0223
  Bővebben
  Image Description

  a

  NYILATKOZAT belépési KFI munkahelymegőrző
  Bővebben
  Image Description

  a

  NYILATKOZAT belépési KFI munkahelyteremtő
  Bővebben
  Image Description

  a

  De minimis tájékoztató
  Bővebben
  Image Description

  a

  NYILATKOZAT összeférhetetlenségről
  Bővebben
  Image Description

  a

  DÖNTÉSHOZÓ ÉS DÖNTÉS-ELŐKÉSZÍTŐ SZEMÉLYEK KORMÁNYHIVATALONKÉNT
  Bővebben
  Image Description

  a

  TÁJÉKOZTATÓ a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről
  Bővebben
  Image Description

  a

  TÁJÉKOZTATÓ átlátható szervezetről
  Bővebben
  Image Description

  a

  TÁJÉKOZTATÓ kis, közép és mikro vállalkozások besorolásáról
  Bővebben
  Image Description

  a

  SZÁMOLÓTÁBLA (ELSZÁMOLÁSHOZ)
  Bővebben