Általános tájékoztató munkaerőpiaci program keretében kérelmezhető munkába járáshoz kapcsolódó utazási támogatásról

  • Kezdőlap
  • Álláskeresőknek
  • Általános tájékoztató munkaerőpiaci program keretében kérelmezhető munkába járáshoz kapcsolódó utazási támogatásról
NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

Utazási támogatást a munkába járáshoz csak meghirdetett munkaerőpiaci program keretében, az állami foglalkoztatási szervnél nyilvántartásba vett állást kereső személy, foglalkoztatásra irányuló jogviszony létrehozása esetén, a jogviszony létesítésének napjáig kérelmezheti a járási (fővárosi kerületi) hivatal foglalkoztatási osztálynál, ha a munkaerőpiaci programban foglalt feltételeknek megfelel, a lakhelyétől 60 km-nél közelebbi, de a lakhelyétől eltérő településen található a munkavégzés helye.

A havonta adható támogatás mértéke a lakóhely és a munkavégzés helye közötti távolság tekintetében minden 10 km után a kötelező legkisebb munkabér 5%-ának megfelelő összeg.

A kérelem elektronikus úton, e-Papír szolgáltatás révén is benyújtható a foglalkoztatási osztályhoz. Erről részletesebben az Elektronikus ügyintézés oldalon Álláskeresők támogatásához kapcsolódó ügyek aloldalon tájékozódhat.

Meghirdetett munkaerőpiaci programokról, további feltételekről részletesebben a Tudnivalók/Programok, támogatások oldalon közre tett hirdetményekben tájékozódhat.

Megjelent: 2021. április

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Támogatás

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak