Általános tájékoztató munkaerőpiaci program keretében kérelmezhető lakhatási támogatásról

NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

Lakhatási támogatást csak meghirdetett munkaerőpiaci program keretében, az állami foglalkoztatási szervnél legalább egy hónapja nyilvántartásba vett állást kereső személy, legalább hat hónap időtartamra szóló és legalább heti húsz óra munkaidejű foglalkoztatásra irányuló jogviszony létrehozása esetén, a jogviszony létesítésének napjáig kérelmezheti a járási (fővárosi kerületi) hivatal foglalkoztatási osztálynál, ha a munkaerőpiaci programban foglalt feltételeknek megfelel, nem rendelkezik lakóingatlannal a munkavégzés helyén, valamint olyan településen, amelynek a munkavégzés helyétől való távolsága nem éri el a 60 km-t.

A havonta adható támogatás mértéke a lakásbérleti díj tekintetében legfeljebb a kötelező legkisebb munkabér 70%-ának megfelelő összeg.

A kérelem elektronikus úton, e-Papír szolgáltatás révén is benyújtható a foglalkoztatási osztályhoz. Erről részletesebben az Elektronikus ügyintézés oldalon Álláskeresők támogatásához kapcsolódó ügyek aloldalon tájékozódhat.

Meghirdetett munkaerőpiaci programokról, további feltételekről részletesebben a Tudnivalók/Programok, támogatások oldalon közre tett hirdetményekben tájékozódhat.

Megjelent: 2021. április

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Támogatás

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak