Mobilitási támogatások

NYOMTATÁS
BETŰMÉRET
A Kormány 2022. augusztus 15. napjától elindítja a ,,Lakhatási támogatás 2022.", valamint az ,,Utazási támogatás 2022." elnevezésű országos munkaerőpiaci programokat.
Mindkét program célcsoportjába azok az álláskeresők tartoznak, akik számára felajánlott munkalehetőség esetében a munkavégzés helye eltér az állandó lakóhelyüktől. Akinek legalább 10 km-re, de 60 km-nél közelebbi, eltérő településen található a munkavégzés helye - az egyéb feltételek teljesülése esetén ?az utazási támogatást vehet igénybe. Akinek a lakhelyétől legalább 60 km-re lévő településen található a munkavégzés helye, az pedig lakhatási támogatást vehet igénybe.
,,Lakhatási támogatás 2022." program keretében a támogatás hat hónap időtartamra, a lakásbérleti díj tekintetében nyújtható, és teljes hónapok számolhatók el. A támogatás összege legfeljebb 140 000 Ft/hó lehet.
,,Utazási támogatás 2022." program keretében a támogatás szintén hat hónap időtartamra nyújtható, a lakóhely és a munkavégzés helye közötti távolság tekintetében 10 km távolság felett minden teljes 10 km után a támogatás megállapításakor hatályos kötelező legkisebb munkabér 5 %-ának megfelelő összegben. A program keretében teljes hónapok számolhatók el.
A program 2022. augusztus 15. napjától 2022. december 31. napjáig tart.
Részletesebb felvilágosításért kérjük, tekintse át a támogatások igénybevételéhez készült hirdetményeket, illetve forduljon a járási (fővárosi kerületi) hivatalok munkatársaihoz!

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak

  Image Description

  a

  Hirdetmény_Lakhatási támogatás
  Bővebben
  Image Description

  a

  Hirdetmény_utazási támogatás
  Bővebben
  Image Description

  a

  Kérelem_lakhatási támogatás
  Bővebben
  Image Description

  a

  Kérelem_Utazási támogatás
  Bővebben
  Image Description

  a

  NYILATKOZAT_osszeferhetetlensegrol
  Bővebben
  Image Description

  a

  Lakhatasi_tamogatas_Donteshozok_elokeszitok_osszeferhetetlensegi_nyilatkozathoz_202200901
  Bővebben
  Image Description

  a

  Utazasi_tamogatas_Donteshozok_elokeszitok_osszeferhetetlensegi_nyilatkozathoz_20220901
  Bővebben