Mobilitási támogatások

NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

A Kormány 2023. március 1. napjától elindítja a ,,Lakhatási támogatás 2023.", valamint az ,,Utazási támogatás 2023." elnevezésű országos munkaerőpiaci programokat.


Mindkét program célcsoportjába azok az álláskeresők tartoznak, akik számára felajánlott munkalehetőség esetében a munkavégzés helye eltér az állandó lakóhelyüktől. Akinek legalább 10 km-re, de 60 km-nél közelebbi, eltérő településen található a munkavégzés helye - az egyéb feltételek teljesülése esetén - az utazási támogatást vehet igénybe. Akinek a lakhelyétől legalább 60 km-re lévő településen található a munkavégzés helye, az pedig lakhatási támogatást vehet igénybe.


,,Lakhatási támogatás 2023." program keretében a támogatás hat hónap időtartamra, a lakásbérleti díj tekintetében nyújtható, és teljes hónapok számolhatók el. A támogatás összege legfeljebb 162 400 Ft/hó lehet.


,,Utazási támogatás 2023." program keretében a támogatás szintén hat hónap időtartamra nyújtható, a lakóhely és a munkavégzés helye közötti távolság tekintetében 10 km távolság felett minden teljes 10 km után a támogatás megállapításakor hatályos kötelező legkisebb munkabér 5 %-ának megfelelő összegben. A program keretében teljes hónapok számolhatók el.


A program 2023. március 1. napjától 2023. december 31. napjáig tart.


Részletesebb felvilágosításért kérjük, tekintse át a támogatások igénybevételéhez készült hirdetményeket, illetve forduljon a járási (fővárosi kerületi) hivatalok munkatársaihoz!

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak

  Image Description

  a

  Hirdetmény_Lakhatási támogatás_2023
  Bővebben
  Image Description

  a

  Hirdetmény_Utazási támogatás_2023
  Bővebben
  Image Description

  a

  Kérelem lakhatási támogatá_2023
  Bővebben
  Image Description

  a

  Kérelem utazási támogatás__2023
  Bővebben
  Image Description

  a

  NYILATKOZAT_osszeferhetetlensegrol
  Bővebben
  Image Description

  a

  Donteshozok_elokeszitok__20231106_Lakhatási támogatás
  Bővebben
  Image Description

  a

  Donteshozok_előkészítők_20231106_utazási támogatás
  Bővebben