Mobilitási (lakhatási vagy utazási) támogatások

NYOMTATÁS
BETŰMÉRET
A Kormány 2024. március 18. napjától elindítja a ,,Lakhatási támogatás 2024.", valamint az ,,Utazási támogatás 2024." elnevezésű országos munkaerőpiaci programokat.

Mindkét program célcsoportjába azok az álláskeresők tartoznak, akik számára felajánlott munkalehetőség esetében a munkavégzés helye eltér az állandó lakóhelyüktől. Akinek legalább 10 km-re, de 60 km-nél közelebbi, eltérő településen található a munkavégzés helye - az egyéb feltételek teljesülése esetén - az utazási támogatást vehet igénybe. Akinek a lakhelyétől legalább 60 km-re lévő településen található a munkavégzés helye, az lakhatási támogatást vehet igénybe.

A ,,Lakhatási támogatás 2024." program keretében a támogatás hat hónap időtartamra, a lakásbérleti díj tekintetében nyújtható, és teljes hónapok számolhatók el. A támogatás összege legfeljebb 186 760 Ft/hó lehet.

Az ,,Utazási támogatás 2024." program keretében a támogatás szintén hat hónap időtartamra nyújtható, a lakóhely és a munkavégzés helye közötti távolság tekintetében 10 km távolság felett minden teljes 10 km után a támogatás megállapításakor hatályos kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) 5%-ának megfelelő összegben. A program keretében teljes hónapok számolhatók el.

A program 2024. március 18. napjától 2024. december 31. napjáig tart.

Részletesebb felvilágosításért kérjük, tekintse át a támogatások igénybevételéhez készült hirdetményeket, illetve forduljon a járási (fővárosi kerületi) hivatalok munkatársaihoz!

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak