Vállalkozások munkaerő támogatása és munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatások a Közép-Magyarországi Régióban

  • Kezdőlap
  • Tudnivalók
  • Vállalkozások munkaerő támogatása és munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatások a Közép-Magyarországi Régióban
NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

Vállalkozások munkaerő támogatása és munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatások

Tájékoztatjuk, hogy a "Vállalkozások munkaerő támogatása és munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatások a Közép-Magyarországi Régióban" kérelmezhetősége 2022. december 15-én lezárult. A dokumentáció továbbra is megtalálható a kapcsolódó tartalmaknál.

Tisztelt Munkáltató!

A kormány újabb segítségként kiegészítette a Vállalkozások munkaerő támogatása című programot az alacsony iskolai végzettségűek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatásával (2021. szeptember 15. napjától), továbbá  a szakképzett fiatalok munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatásával (2021. november 1. napjától) valamint a hátrányos helyzetűek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatásával (2021. december 1. napjától). Az egyes támogatások feltételeit az adott elnevezésre kattintva olvashatja.

A támogatások finanszírozására az uniós forrásból megvalósuló Út a munkaerőpiacra (GINOP-5.1.1 és VEKOP- 8.1.1. ) és az Ifjúsági garancia (GINOP-5.2.1 és VEKOP 8.2.1) kiemelt projektek keretében kerül sor.

A kérelmeket a foglalkoztatást megelőzően a foglalkoztatni kívánt nyilvántartott álláskereső személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz kell benyújtani.

Az egyes támogatásoknál megtalálhatja, a már megállapított támogatásokhoz, a kötelező legkisebb munkabér és garantált bérminimum emeléséből adódóan kérhető támogatás emeléséhez szükséges kérelmet. Mielőtt a kérelmet benyújtja, kérem olvassa el Kérelemben található Megjegyzés részben foglalt szabályokat.

Amennyiben kérdése merül fel, kérem forduljon a foglalkoztatni kívánt álláskereső személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalához, amelyhez segítséget ide kattintva talál.

Munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatás (alacsony iskolai végzettségűek)

Tovább

Fiatal szakképzettek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatása

Tovább

Hátrányos helyzetűek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatása

Tovább

Vállalkozások munkaerő támogatása

Tovább

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak