UKRÁN ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL RENDELKEZŐ SZEMÉLYEK MUNKAVÁLLALÁSÁNAK/FOGLALKOZTATÁSÁNAK TÁMOGATÁSA

 • Kezdőlap
 • Tudnivalók
 • UKRÁN ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL RENDELKEZŐ SZEMÉLYEK MUNKAVÁLLALÁSÁNAK/FOGLALKOZTATÁSÁNAK TÁMOGATÁSA
NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

Tisztelt Munkáltató!

A Kormány az Ukrajnában kialakult fegyveres konfliktus elől menekülő, Ukrajna területéről 2022. február 24-én vagy azt követően Magyarország területére érkezett, ukrán állampolgársággal vagy ukrán-magyar kettős állampolgársággal (továbbiakban: ukrán állampolgár) rendelkező személyek Magyarországon történő foglalkoztatásának elősegítése mellett azokat az ukrán állampolgárokat is segíteni kívánja, akik már 2022. február 24. előtt Magyarországon dolgoztak, de családtagjaik a fegyveres konfliktus elől 2022. február 24-én vagy azt követően érkeztek Magyarország területére. Továbbá a  támogatást a gazdasági társaságok mellett egyes költségvetési szervek, mint Fenntartók is igényelhetik, amennyiben a fenntartásukban lévő költségvetési szerv ukrán állampolgárt foglalkoztat. A támogatás a gazdasági társaság munkaadó vagy a költségvetési szervet Fenntartó szerv kérelmére állapítható meg és havonta utólag kerül folyósításra, amelyet a munkavállaló lakhatási és utazási költségeinek biztosítására kötelező fordítani.

A  támogatás iránti kérelmet a  munkavállaló foglalkoztatási helye szerint illetékes kormányhivatalnál kell előterjeszteni. A támogatás a munkavállalóval történő munkaszerződés megkötését követően, a kérelem benyújtását követő időszakra, kizárólag hónapokban állapítható meg a munkavállaló jogviszonya fennállásának idejére, de legfeljebb tizenkét hónapra.

A támogatás további részleteit és az igényléshez szükséges dokumentumokat az egyes támogatások alatt találhatja meg.

A támogatással kapcsolatban gyakran ismételt kérdéseket a mellékelt dokumentumok közt olvashatja.

Amennyiben kérdése merül fel, kérem forduljon foglalkoztatási helye szerint illetékes kormányhivatalhoz, amelyhez segítséget ide kattintva talál.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak

  Image Description

  a

  Ukran_allpolg_mvall_fogl_tam_GYIK_20220701
  Bővebben